Fostul arbitru timisorean Nicolae Grigorescu, condamnat la inchisoare! Acesta s-a urcat la volan, desi avea o alcoolemie de peste 1,4 mg/l

Judecatoria Timisoara a pronuntat sentinta in dosarul penal in care Nicolae Grigorescu, fostul arbitru international care, o vreme, s-a aflat si la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost judecat pentru conducerea unui autoturism in stare de ebrietate.


Grig, cum este cunoscut de prieteni, a fost testat cu fiola de catre politisti, in seara zilei de 27 iulie 2019, pe bulevardul Take Ionescu, din Timisoara, dupa ce a pierdut controlul volanului si lovit doua autoturisme parcate regulamentar.

Rezultatul testului, 0,72 mg/l alcool pur in aerul respirat, ceea ce inseamna ca, in realitate, fostul arbitru avea o alcoolemie de peste 1,4 mg/l, in conditiile in care, de regula, rezultatele expertizei medico-legale dubleaza valoarea stabilita de alcooltestul din strada.

I s-a intocmit dosar penal si a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Dupa aproape un an de la incidentul penal, Nicolae Grigorescu si-a aflat pedeapsa: 1 an si patru luni de inchisoare, condamnare amanata pe un termen de supraveghere de 2 ani de la ramanarea definitiva a sentintei. De asemenea, inculpatul va trebui sa presteze 40 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii la Primaria Dumbravita sau la Horticultura SA.

Hotarare 1702/2020 din 02.07.2020 poate fi contestata cu apel in 10 zile de la comunicare. Nicolae Grigorescu a arbitrat finala Champions League din 1995, Ajax – AC Milan, iar in 1998 a arbitrat cinci meciuri la Campionatul Mondial din Franta. A fost prezent, de asemenea, si la Campionatul European de Fotbal, din 2000, desfasurat in Belgia si Olanda. (G.I.)

 

Leave a Reply