Ioan Holender, fost presedinte onorific al Asociatiei TM2021, acuza scandalurile care macina organizatia. <“Tot Banatu-i fruncea" s-a inecat in Begheul imputit!>

Ioan Holender, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de cultura originari din Timisoara, romanul celebru care a condus Opera de  Stat din Viena timp de 18 ani, ne-a trimis la redactie un protest fata de scandalurile care macina, in ultima vreme, Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.


In calitate de fost presedinte onorific al Asociatiei TM2021, Ioan Holender spune ca, din cauza unor politicieni corupti si incompetenti, Timisoara este vazuta mai rau decat inainte de a i se atribui prestigiosul titlu european.

“Am fost tare mandru sa accept invitatia de a prelua presedintia onorifica a “Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana” din orasul meu de bastina, al carui cetatean de onoare sunt.

Dar dupa ce timp de peste un an de zile nu am fost nici informat despre ceea ce se planuieste si nici nu mi-a fost solicitata parerea in privinta a ceea ce cred eu ca ar trebui sa se intample, si neprimind niciun raspuns la intrebarile mele adresate persoanei insarcinate cu desfasurarea Programului Cultural TM2021, am parasit pajistea pe care inca de la inceput am fost impiedicat sa pasesc.

Am privit asadar totul din afara terenului alaturi de Marcel Tolcea, Marilen Pirtea, Viorel Marineasa, Cornel Ungureanu, Brindusa Armanca, Pia Branzeu si alti intelectuali si piloni culturali ai orasului meu.

Si astazi sunt intrebat de ziaristii din Viena, orasul in care traiesc, despre scandalurile referitoare la titlul de Capitala Europeana a Culturii, acordat anul viitor Timisoarei “mele”.

Din cauza unor neputinciosi, a unor politicieni corupti si incompetenti, cu interese personale, vanitosi si fara scrupule, Timisoara “mea” a ajuns sa fie vazuta mai rau decat era inainte de a fi candidata aleasa.

Sunt trist, deceptionat si revoltat”. (Eva Theodorescu)

 

Leave a Reply