Incident de SECURITATE. Hackerii au atacat Spitalul Municipal din Oradea, criptand si blocand intreaga baza de date privind pacientii

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea a fost tinta unui atac cibernetic de tip ransomware. Intreaga baza de date a fost blocata, potrivit Mediafax.


In urma atacului a fost criptata si blocata intreaga baza de date, respectiv toate informatiile si fisierele existente in serverele unitatii sanitare.

Conducerea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea anunta ca au fost sesizate toate institutiile competente cu privire la acest incident de securitate, precum si institutiile in relatia cu care acest incident ar fi putut avea repercursiuni directe.

S-au facut eforturi imediate pentru recuperarea datelor criptate, astfel incat activitatea medicala sa nu fie perturbata.

„Multumim tuturor institutiilor care s-au implicat si ne-au sprijinit, toata baza de date a Spitalului Municipal fiind in prezent reconstruita”, a declarat Maria Silaghi, managerul spitalului oradean. (V.E.)

 

Leave a Reply