Juristul sef al Prefecturii Mehedinti, arestat preventiv pentru 30 de zile! A fost prins in flagrant de procurorii DNA cand a luat o spaga de 30.000 euro

Juristul Prefecturii Mehedinti si un director de la Cadastru din Primaria Drobeta-Turnu Severin au fost arestati pentru 30 de zile, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp de luau mita 30.000 de euro. Masura preventiva a fost luata de Tribunalul Dolj, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Dolj.


Constantin Vintila, seful Serviciului Juridic din Prefectura Mehedinti si membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, impreuna cu Catalin Iancu Predut, directorul executiv al Directiei Cadastru Fond Funciar din cadrul Primariei Drobeta Turnu Severin, au fost prinsi in flagrant de catre procurorii anticoruptie, in timp ce luau mita, potrivit unui comunicat al DNA.

Cei doi au fost prinsi ieri luand mita 30.000 de euro de la mostenitoarea unui teren de 5.000 de metri patrati in intravilan, in Drobeta Turnu Severin. Cei doi i-ar fi cerut femeii o bucata de 1.000 de metri patrati din terenul revendicat, insa pana la urma s-au multumit cu 30.000 de euro, banii pe care i-au primit in momentul flagrantului.

“La data de 9 iulie 2020, pentru sprijinul acordat persoanei indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate, inculpatul Predut Iancu Catalin ar fi primit banii pretinsi, respectiv 30.000 de euro, in biroul inculpatului Vintila Constantin, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA. Masura preventiva poate fi contestata la instanta superioara. (V.E.)

Leave a Reply