EXCLUSIV. Averea unui ofiter de politie din Timis, verificata timp de 5 ani de ANI. Zilele trecute, inspectorul de integritate a dezvaluit decizia pe care a luat-o in urma mega-controlului

Fostul inspector sef adjunct al IPJ Timis, comisarul sef Florin Bolbos, a primit un nesperat ajutor din partea unei institutii de control a statului, in tentativa sa de a-si dovedi nevinovatia in dosarul construit de DNA in jurul tranferului unui agent de politie, caz care se afla pe rolul Curtii de Apel Timisoara.


Astfel, in urma cu cateva zile, Florin Bolbos, actualmente ofiter la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, a fost instiintat de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca, in ultimii 5 ani, averea sa a facut obiectul unei verificari temeinice, iar, in cele din urma, intrucat inspectorii nu au descoperit diferente semnificative intre datele mentionate in declaratiile de avere si sumele de bani intrare in conturi si proprietatile imobiliare reale, lucrarea a fost clasata.

“In urma evaluarii efectuate in lucrarea nr. 3397/A/II/27.01.2015, privind pe Bolbos Florin Mircea, functionar public cu statut special (ofiter de politie) in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, in raport cu documentele aflate la dosarul lucrarii, nu au fost identificate diferente semnificative in sensul prevederilor art. 18 din Legea nr. 176/2010”, se mentioneaza in dresa primita de la ANI, sub semnatura inspectorului de integritate Anca Delia Baltaretu, in care este anuntat ca s-a dispus clasarea lucrarii.

Potrivit art. 18 din Legea 176/2010, prin diferente semnificative se intelege “diferenta mai mare de 10.000 de euro sau echivalentul in lei al acestei sume intre modificarile intervenite in avere pe durata exercitarii demnitatilor si functiilor publice si veniturile realizate in aceeasi perioada”.

Contrariat, initial, de verificarile la care a fost supus timp de 5 ani, fara sa fi fost anuntat in vreun fel, Florin Bolbos a descoperit, mai apoi, si partea pozitiva a controlului ANI.

“Daca timp de 5 ani am fost verificat, din punct de vedere al integritatii, si nu s-a gasit nimic ce ar putea sa ma incrimineze, atunci aceasta adresa din partea ANI nu reprezinta altceva decat un certificat in alb al comportamentului meu public, institutional. Voi depune documentul la dosarul DNA aflat pe rolul instantei, sper ca judecatorii vor tine cont de concluziile inspectorilor de integritate”, ne-a declarat fostul sef adjunct al IPJ Timis.

De precizat ca, in cazul in care comisarul sef Florin Bolbos va fi gasit nevinovat si de catre judecatori, acesta ar putea fi repus in drepturile profesionale de care a fost deposedat, incepand cu 19 ianuarie 2015, data in care procurorii DNA, avand ca forta suport mascatii Jandarmeriei, au dat navala in sediul IPJ Timis si l-au retinut, alaturi de comisarul sef Sorin Muntean, inspectorul sef de la vremea respectiva… (G.I.)

4 thoughts on “EXCLUSIV. Averea unui ofiter de politie din Timis, verificata timp de 5 ani de ANI. Zilele trecute, inspectorul de integritate a dezvaluit decizia pe care a luat-o in urma mega-controlului

  1. Da Bolbos, dai pe dinafara de atata corectitudine, atat din timpul cat ai fost bocter cat si dupa ce ai ajuns manager. Faptul ca functionarul de la ANI nu a reusit sa identifice sume de bani sau alte proprietati pe care nu le-ai putea justifica din veniturile incasate nu inseamna ca esti cinstit, corect sau ca nu ai savarsit infractiunea de abuz in serviciu sau alte infractiuni, nu este niciun certificat in alb… poate doar in mintea ta de nesimtit.

  2. @bolbos sigur ești Iacobescu si urla frustrarea în tine? Ar fi frumos dacă ai fi și tu verificat de ANI… ANI ar trebuii sa verifice toți oltenii ajunși șefi în Banat și în nici 5 ani de zile toți au vile cu piscina și mașini de lux, iar în Oltenia au WC în fundul curții. GO! GO! în Oltenia după Petecel cu toți șefii din IPJ Timiș.
    P. S. Domnule G. I. FA TE ROG O ancheta sa vezi ce averi au dobândit acești olteni în Banat iar apoi fa PLANGERE la DNA și ANI, doar asa ne scăpăm de oltenii ajunși șefi doar pe criterii cunoscute doar de ei

  3. CESTOR alias RiCK de la arest ai mare dreptate! Nicule concureaza pentru o functie in sindicatul olteanului si spate in spate cu Danciu schimbati ceva!

Leave a Reply