Incident la granita cu Serbia! O emigranta de origine siriana, la un pas de lesin in momentul in care familia sa a fost inconjurata de politisti

Politistii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, judetul Timis, au depistat, in data de 18.07.202, in jurul orei 20.15, patru cetateni straini care se aflau in apropierea granitei cu Serbia, pe directia localitatii de frontiera Comlosu Mare.


Deoarece persoanele in cauza, un barbat, o femeie și doi minori, nu iși justificau prezenta in zona au fost conduse la sediul sectorului pentru verificari.

La scurt timp de la momentul depistarii, femeia a acuzat probleme de sanatate (stari de rau si dureri in piept), motiv pentru care politistii de frontiera au acordat primul ajutor specific in astfel de situatii si au solicitat interventia unui echipaj medical care a transportat pacienta la Spitalul Orasenesc Jimbolia.

Celelalte trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. Dupa ce i s-au acordat ingrijiri medicale de specialitate, starea femeii fiind stabila, aceasta a fost preluata de un echipaj al politiei de frontiera și dusa la sediul sectorului pentru verificari.

In cadrul verificarilor preliminare, s-a stabilit ca cele patru persoane descoperite formeaza o familie și sunt cetateni din Siria. Adultii, in varsta de 46 și 56 ani, sunt parintii celor doua minore de 10 și 12 ani, toti urmand sa fie preluati de Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Timisoara. De asemenea, in cadrul cercetarilor s-a mai stabilit ca aceștia intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale care se impun. (I.P.)

 

Leave a Reply