DOLIU. Unul dintre cei mai renumiti medici stomatologi din Romania a murit de coronavirus, la doar 49 de ani. In ultimele zile, astepta tratamentul cu remdesivir

Unul dintre cei mai cunoscuti medici stomatologi din Romania, Taner Chemal, din Constanta, a murit rapus de noul coronavirus. Acesta avea printre clienti mai multe vedete, printre care si Andreea Esca si sotul acesteia, Alexandre Eram.


Secretarul Muftiatului Cultului Musulman din Roman, Refi Ergun, a anuntat vestea tragica pe Facebook: „Chemal Taner, reputat medic stomatolog, membru al comunitatii musulmane din Romania, azi 23 iulie 2020, trecut in randul celor drepti. Allah sa il aiba in paza Sa! Allah sa aiba grija de cei ramasi in urma! Basımız saw bolsin! Allah rahmet eylesin! Catqan ceri Cennet bolsin!“.

Taner Chemal, in varsta de 49 de ani, a murit dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus, iar pe 15 iulie a fost internat la Spitalul Colentina din Bucuresti pentru ca starea sa de sanatate s-a inrautatit. In ultimele zile, el astepta sa primeasca tratamentul cu remdesivir, dar a incetat din viata inainte ca acesta sa ajunga.

Medicul de etnie tatara era specialist in implantologie avansata, chirurgie orala, parodontologie si stomatologie digitala si era fondatorul clinicii Implantodent din Constanta. A fost unul dintre pionierii chirurgiei stomatologice din Romania, realizand in premiera mai multe interventii extrem de complicate.

„Vestea ca unul dintre cei mai renumiti medici stomatologi romani ai momentului, dr. Taner Chemal, a plecat dintre noi lasa in sufletul si constiinta tuturor un gol ce nu va putea fi umplut niciodata. Mii, poate chiar zeci de mii de pacienti sunt beneficiarii tratamentelor implanto-protetice realizate de el si echipa sa, unele dintre ele in premiera mondiala. Nu vei disparea niciodata din amintirea si din sufletele noastre, draga Taner!”, este mesajul de condoleante transmis, vineri dimineata, si de Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice din Romania. (G.G.)

Leave a Reply