WOMEN RALLY 2020. O soferita din Timisoara, pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatul National de Automobilism. VEZI clasamentul si castigatoarele etapei de la Timisoara, unde primarul Nicolae Robu a dat startul festiv

Cea mai importanta competitie automobilistica din Romania, organizata dupa ridicarea restrictiilor urgente ale pandemiei de coronavirus, a avut loc la Timisoara.


Clujeanca Laura Savu (foto 3) a venit in capitala Banatului pentru a da startul Campionatului National de Automobilism Feminin, Women Rally 2020, fiind sustinuta atat de Casa Auto Timisoara, unul dintre cel mai important sponsori ai competitiei, cat si de edilul sef al municipiului de pe Bega, primarul Nicolae Robu.

De altfel, Nicolae Robu a si acceptat sa dea startul festiv al Woman Rally 2020, vineri seara, la ora 19, in Piata Iancu Huniade, dupa briefingul dedicat celor 36 de concurente venite din toata tara.

“Am decis sa venim la Timisoara pentru a da startul primei etape a Woman Rally din 2020, intrucat aici am beneficiat de suportul sponsorilor si al administratiei locale. Oameni minunati care sunt alaturi de noi inca de la prima editie a concursului automobilistic dedicat soferitelor din Romania”, a mentionat Laura Savu, medic stomatolog, fondatoarea Woman Rally, alaturi de sotul ei, Horatiu Savu, unul dintre cei mai cunoscuti piloti de curse din Romania.

Desi competitia s-a desfasurat fara spectatori, pentru a se respecta regulile pandemiei, concurentele care s-au aflat la startul intrecerii, sambata dimineata, in parcarea Shopping City, din Calea Sagului, si-au demonstrat maiestria in arta soferitului sportiv.

Marea invingatoare a fost Angela Sautea, din Cluj-Napoca, care a concurat la clasa 1, la volanul unui Renaul Clio, urmata de timisoreanca Florina Pascu, care a castigat clasa 2, pe un Ford Fiesta, si harghiteanca Izabela Gavrila, clasa I, Peugeot 106. De altfel, Angela Sautea a castigat si clasa 1, urmata de Izabela Gavrila si Anna Sandor.

La clasa 2 s-a impus Florina Pascu, urmata de Mirela Bejnariu si Ioana Petrisor.

Cele mai multe participante au concurat la clasa 3, nu mai putin de 17, clasa care a fost castigata de Mirela Potopea, din Alba, care a condus un Ford Focus ST, urmata pe podium de bucuresteanca Ramona Gheorghiu, care s-a aflat la volanul unui Peugeot 308, si Florentina Iovan, din Caras-Severin, pe un Audi A3.

In premiera, la campionatul de anul acesta, a fost introdusa si clasa 4, rezervata masinilor electrice, care a fost castigata de clujeanca Bianca Matinca, care a condus un Hyundai Ioniq, urmata de Felicia Floarea, tot din Cluj, si timisoreanca Diana Nastase.

Duminica, toate concurentele de la Woman Rally Timisoara au acceptat invitatia organizatorilor de a vizita o podgorie din Silagiu. Etapa de la Timisoara e prima din acest an, iar urmatoarele se vor desfasura la Bucuresti, in perioada 21-23 august, urmand ca la Cluj, in 2-4 octombrie, sa se stabileasca numele celei mai talentate soferite din Romania. (Carla Radulescu)

Leave a Reply