Simona Halep a anuntat ca nu mai participa la turneul de la Palermo, dupa ce oficialitatile italiene au impus restrictii Covid-19 romanilor

Italia a impus 14 zile de carantina cetatenilor romani și bulgari la intrarea in peninsula, ceea ce facea imposibila participarea Simonei Halep, numarul 2 WTA, la Turneul de la Palermo.


Organizatorii au trimis o scrisoare Guvernului, in care au cerut o derogare in acest caz, astfel ca pentru toate sportivele romance, care urmau sa participe la turneul de tenis s-a dacut o exceptie.

In ultimele ore, dupa ce s-a consultat cu apropiatii, Simona Halep a postat pe facebook ca se retrage din competitie din cauza coronavirusului.

Aceasta a postat un mesaj in acest sens pe pagina ei de facebook, dar in limba engleza.

“Given the recent rise in Covid19 cases in Romania and my anxieties around international air travel at this time, I have made the tough decision to withdraw from Palermo. I want to thank the tournament director and the Italian ministry of health for all their efforts on my behalf and I wish the tournament a successful week”, a scris aceasta pe facebook.

Mai exact, Simona a explicat ca numarul tot mai mare de infectari cu noul coronavirus și ingrijorarea ei cu privire la siguranta calatoriilor internationale au facut-o sa ia aceasta decizie surprinzatoare. Campioana de la Wimbledon le-a multumit organizatorilor și oficialilor italieni care au facut demersuri pentru ca ea sa ajunga la turneul de la Palermo, care incepe pe 3 august. (Carla Radulescu)

Leave a Reply