Peste 100 de voluntari si-au anuntat participarea la o actiune de ecologizare a Traseului 1 de cicloturism, la Dumbravita. Organizatorii beneficiaza de sprijinul SC RETIM SA (P)

Asociatia pentru Promovarea Turismului Timis organizeaza, maine, 1 august, intre orele 9,30 – 13,30, a treia actiune de ecologizare, dupa cele la Ciacova si Sag, care se va desfasura in localitatea Dumbravita, pe arealul prevazut in proiectul european Eco Timis – un nou produs turistic.


De aceasta data, participantii la actiune se vor afla pe malul lacului de acumulare Dumbravita si pe liziera padurii, acolo unde au fost montate mai multe obiecte de mobilier turistic si unde timisorenilor le place sa petreaca timp liber.

Aceasta zona din Dumbravita face parte din arealul pe suprafata caruia se desfasoara Traseul 1 de cicloturism din proiectul european RORS-39, Eco Timis – un nou produs turistic, realizat de Asociatia pentru Promovarea Turismului Timis prin Programul INTERREG IPA-CBC Romania-Serbia.

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Timis desfasoara aceste actiuni de ecologizare in parteneriat cu primariile Comunei Dumbravita si a Orasului Ciacova, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis si SC RETIM SA.

De altfel, RETIM SA a si anuntat ca, in calitate de partener, pune la dispozitia organiatorilor 300 de saci, manusi si masina de colectare a deseurilor. 

Si-au anuntat participarea peste 100 de voluntari din Timisoara, Dumbravita si Ciacova si reprezentanti ai primariilor vizate si ai institutiilor publice din Timisoara, ai ONG-urilor din turism si studenti.

Toti voluntarii vor avea gratuit la dispozitie saci pentru colectarea selectiva a gunoaielor, manusi si masti si, pentru respectarea masurilor de protectie si de distantare sociala in vigoare, toti participantii vor colabora, respectand masurile de protectie si preventie anti-Covid in vigoare, in grupuri de maxim 3 persoane.

Cu sprijinul SC RETIM SA si ai serviciilor de salubritate de la primariile mentionate, sacii vor fi incarcati direct in camioane, astfel incat zona sa ramana curata.

In cadrul acestui proiect a fost dezvoltata o infrastructura de turism ce promoveaza turismul eco si cicloturismul de-a lungul a mai multe trasee. Au fost montate mese, banci, umbrare, cosuri de gunoi, indicatoare si panouri informative astfel incat turistii iubitori de natura, drumetii si plimbari cu bicicleta sa se poata bucura de aria naturala Lunca Timisului. Detalii privind proiectul Eco Timis se pot gasi pe www.turismtimis.ro si www.eco-timis-network.eu. (I.P.)

NOTA: In caz de vreme nefavorabila, actiunea se amana la o data ce va fi anuntata ulterior.

Leave a Reply