CULISE electorale. Un avocat din Baroul Timis care si-a anuntat candidatura la Primaria Dumbravita din partea a doua partide, anuntat ca va ramane simplu spectator la alegerile din septembrie

Un avocat din Baroul Timis care si-a lansat candidatura la Primaria Dumbravita, inca din iunie 2018, sustinut de ALDE Timis, nu se va mai regasi pe lista politicienilor care, la alegerile locale din septembrie, vor incerca sa-l invinga la urne pe social-democratul Victor Malac.


Chiar daca, in ianuarie 2020, avocatul in discutie si-a reconfirmat interesul pentru fotoliul de primar in bogata comuna de la marginea Timisoarei, de aceasta data, sustinut de Pro Romania.

Pentru Adrian Sperneac, profesionist al Dreptului cu o bogata experienta in avocatura, mirajul administratiei publice locale l-a cuprins inca din 2012, cand a si devenit consilier local in Consiliul Local Dumbravita. A rezistat pana in septembrie 2015, cand, in semn de protest pentru abuzurile si neregulile din primarie, dupa cum sustine, a decis sa demisioneze.

Valurile simpatiilor politice l-au adus, in 2018, in barca ALDE Timis, iar liderul de atunci al formatiunii, deputatul Marian Cucsa, nu a ezitat sa-l anunte ca viitor candidat la Primaria Dumbravita. Anii au trecut, ALDE a devenit un partid nefrecventabil, astfel ca ianuarie 2020 il surprinde pe avocatul Adrian Sperneac in filiala Timis a Pro Romania, anuntat de liderul Victor Ponta ca viitor candidat la Primaria Dumbravita.

Zilele trecute, avocatul-candidat a fost anuntat de catre Adrian Pau, copresedintele Pro Romania Timis, ca nu va mai fi aruncat in batalia electorala si ca partidul fondat de Victor Ponta va sustine candidatul PSD.

“Chiar, aseara, domnul Sperneac a lansat un sondaj pe reteaua de socializare a comunei Dumbravita, daca sa ramana in afara jocului electoral din aceasta toamna sau sa candideze la functia de primar din pozitia de independent”, ne-a anuntat un locuitor din Dumbravita.

Deocamdata, rezultatul sondajului se lasa asteptat, insa, daca Adrian Sperneac va decide sa-si anunte candidatura, nu este clar daca va rupe voturi din dreapta sau din stanga esicherului politic sau, intr-o varianta nefericita, va fi preferatul alegatorilor nedecisi, care nu vor mai iesi la urnele de vot… (Mara Ion)

Leave a Reply