Milionarul banatean Georgica Cornu a intrat in politica! VEZI despre ce partid este vorba si functia pentru care va candida la alegerile locale

Dupa ce, ani de zile, a fost curtat de marile partide din Romania, insa a refuzat inregimentarea pentru a rezista pe piata afacerilor, milionarul timisorean Georgica Cornu a decis, in sfarsit, sa accepte oferta de a intra in politica.


Desi unii se asteptau sa-l vada la PSD, iar altii la PNL, cei doi colosi care-si impart peste 60% din esicherul politic romanesc, Georgica Cornu a infirmat toate asteptarile electorale si s-a alaturat unei formatiuni de centru-dreapta, care a intrat in Parlament doar atunci cand a facut parte din Conventia Democrata Romana (CDR) si a participat la alegeri pe liste comune.

Este vorba despre Partidul Ecologist Roman, al carui slogan – “Pentru o ecologie politica liberala” – contureaza ideea ca face parte din marea familie a liberalismului.

“Am acceptat provocarea de a intra in politica, pentru ca, pe zi ce trece, devine tot mai clar faptul ca, daca vrei sa schimbi ceva in tara asta, trebuie sa te implici. Sigur ca, de-a lungul anilor, au existat mai multe oferte de a deveni membru din partea partidelor aflate la putere, pe locuri eligibile pentru parlament, dar am considerat ca atunci cand esti implicat in afaceri, la nivel inalt, trebuie sa ocolesti politica pentru a evita ca unii sau altii sa-ti puna bete in roate”, ne-a dezvaluit Georgica Cornu, care detine si functia de presedinte al CCIA Timis.

Milionarul banatean a fost plasat pe lista PER pentru Consiliul Judetean Timis, pe locul II, dupa Nicolae Oprea, cel mai mare agricultor al judetului, fost director al Directiei Agricole Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply