PROTEST. Terasele din Timisoara isi suspenda activitatea, astazi, in semn de protest fata de refuzul autoritatilor de a redeschide restaurantele

Angajatii din industria ospitalitatii din Timisoara protesteaza, astazi, intre orele 17 si 18, fata de refuzul autoritatilor de a redeschide restaurantele, sub pretextul luptei impotriva noului coronavirus.


“Restrictionarea vanzarii si a consumului in restaurant nu rezolva dificultatile statului in a asigura respectarea legii”, se precizeaza intr-un comunicat primit la redactie din partea HORETIM, organizatia patronala care reprezinta industria ospitalitatii timisorene.

Prezentam integral acest comunicat, care poarta semnatura Corinei Macri, presedinta HORETIM.

“Situatia cu care se confrunta acest sector de activitate este fara precedent, iar criza economica generata de pandemie aduce antreprenorii din domeniu in pragul colapsului. Ne alaturam colegilor din Bucuresti si sustinem protestul nostru, astazi, miercuri, 19.08.2020, prin oprirea activitatii HoReCa si intalnirea membrilor din industrie in Piata Unirii, din Timisoara, pentru a explica deschis situatia ospitalitatii la zi si prognozele dure pentru viitorul imediat.

Urmare a crizei datorata pandemiei si a masurilor restrictive instaurate de autoritati, industria noastra este in prezent cea mai afectata, inregistrand un declin brusc care a dus astazi la scaderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% fata de primele sase luni ale anului trecut si a determinat suspendarea activitatii in cazul a peste 40% dintre operatori.

Restrictionarea vanzarii si a consumului in restaurant nu rezolva dificultatile statului in a asigura respectarea legii. Prin aceste restrictii se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalitatii in ansamblu – hoteluri, restaurant, cafenele.

Nu exista argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poarta responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin masuri total disproportionate fata de situatia reala, astazi fiind afectati in mod direct de aceste restrictii nejustificate 400.000 de angajati, precum si aproximativ 210.000 angajati ai furnizorilor de produse, materii prime si servicii, conform statisticilor colegilor de la HORA si FIHR.

Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalitatii si sa ii sprijinim pe toti care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Timisoara doreste sa isi poata intampina oaspetii la fel de bine si in viitor. Oamenii au nevoie sa traiasca normal, sa socializeze, sa calatoreasca, sa impartaseasca impreuna, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si securitate a vietii”. (G.G.)

 

Leave a Reply