ADVERTORIAL. Calin Dobra, profesorul din fruntea administratiei timisene (P)

– Profesor de sport sau specialist in administratie, domnule presedinte? In care dintre cele doua ipostaze v-ati simtit mai bine?


Fiecare dintre cele doua ipostaze, si cea de profesor de sport si cea de om de administratie, mi-au adus foarte multe satisfactii. In perioada in care am predat educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala ”Anisoara Odeanu”, nr. 6 din Lugoj, satisfactia era sa vad in fiecare zi copiii, sa organizam activitati impreuna.

Probabil era ceva legat de faptul ca ora de sport e mereu asteptata de elevi, pentru ca era mai simplu decat la matematica sau limba romana. Cu toate astea, cand era vorba de joaca, ne jucam, cand trebuia sa muncim, munceam.

Am predat la scoala gimnaziala din Lugoj intre 2001 si 2012 si imi amintesc cu drag de respectivii ani. Mereu am considerat ca de la copii ai ce sa inveti, in special sa te bucuri din lucrurile simple. Oricat as fi fost de ingandurat sau suparat, cand incepeam ora de sport, copiii ma luminau prin cat de mult se bucurau de cel mai mic lucru.

In administratie satisfactia vine din faptul ca aduci o imbunatatire in nivelul de trai al oamenilor. Proiectele de infrastructura rutiera, din sanatate, educatie, cultura, toate mi-au adus satisfactie. Pe unele, cum este reabilitarea castelului Huniade, le-am preluat blocate pana la ultima hartie. Si am reusit sa le aduc la nivelul la care, acum, sunt eligibile pentru investitii.

La fel s-a intamplat si cu cateva dintre proiectele de infrastructura rutiera, cum este largirea la patru benzi de la Mosnita sau de la Dumbravita. Blocaje peste blocaje. In cei trei ani si jumatate, de cand sunt presedintele Consiliului Judetean Timis, le-am adus la stadiul in care in intra pe teren primul excavator. Cumva, cele doua domenii, sportul si administratia au ceva in comun.

Si in sport si in administratie, trebuie sa muncesti mult pana apar primele rezultate. Mai ales in administratie, un domeniu in care te afli in serviciul public si oamenii cer rezultate imediat. Si este firesc sa fie asa. Din pacate este o munca de ani in spate, de care multi nu stiu. Dar si cand incep sa apara rezultatele, satisfactia este foarte mare si vine din faptul ca ai depasit limite, ti-ai dovedit ca poti, ai facut viata oamenilor mai usoara si, nu in ultimul rand, din faptul ca OMUL CONTEAZA!

  • De ce ati decis sa candidati pentru un al doilea mandat? Ce motivatie ati avut?

Am decis sa candidez pentru un al doilea mandat pentru ca ultimii trei ani au fost plini de provocari si initiative pe care imi doresc sa le duc la indeplinire. Pot spune ca sunt multumit de acesti trei ani, dar mai este mult de munca. O munca pe care am inceput-o impreuna cu echipa din Consiliul Judetean Timis si pe care imi doresc sa o finalizez.

De exemplu, in cazul fondurilor europene, am reusit sa avem in derulare proiecte in valoare de 80 de milioane de euro. A fost doar pentru asta o munca titanica, atat a mea cat si a colegilor din Consiliul Judetean, o munca de 12-14 ore pe zi, pentru care le multumesc, pentru ca au trebuit sa faca anumite sacrificii. In mandatul meu, judetul Timis primeste finantari de peste 700 de milioane de lei prin Programul National de Dezvoltare Locala pentru proiecte destinate imbunatatirii infrastructurii din mediul rural (alimentare cu apa, canalizare, statii de epurare, scoli, gradinite, crese) si 10 proiecte de modernizare a drumurilor judetene.

Sanatatea a primit peste 85 milioane lei, Cultura – 156 de milioane de lei, iar Educatia mai bine de 130 de milioane de lei. Protecţiei civile i-am alocat, in total, peste 25 de milioane de lei. Cand vine vorba de fonduri europene atrase vorbim de un total de 324 de milioane de lei, iar aici tin sa mentionez si cele mai mari proiecte pe care le realizam cu bani de la UE: noua maternitate din Timisoara – 65 milioane lei, largirea la patru benzi Timisoara – Dumbravita – 80 milioane lei si modernizare DJ 693 – Carpinis – Periam – Interconectare la A1 la Pecica – 77 milioane lei. Sunt, deci, foarte multe proiecte la care m-am gandit, pentru care am muncit si pe care le-am luat in calcul in momentul in care am decis sa candidez pentru al doilea mandat in fruntea Consiliului Judetean Timis.

  • Cum vede familia dvs. aceasta candidatura? Pentru ca un al doilea mandat la conducerea Consiliului Judetean Timis va insemna pentru dvs. si un program profesional mult mai incarcat.

Cel mai mare sprijin al meu este familia. Sotia mea, Andreea si fiica mea, Elena sunt mereu langa mine. Fara sustinerea lor, nu as fi luat aceasta decizie. Ele au incredere in mine si stiu cat de important este pentru mine sa duc la bun sfarsit sarcina pe care mi-am asumat-o, si anume sa contribui la cresterea nivelului de trai pentru timiseni si crearea circumstantelor pentru dezvoltare: o infrastructura rutiera moderna, pentru ca administram 1.300 de km de drumuri judetene, aparatura medicala performanta, educatie in conditii moderne, un mediu sanatos in care sa traim, atragerea de investitori care sa creeze locuri de munca, s.a.m.d.

– Timisenii vor vota, de aceasta data, la presedintia Consiliului Judetean, omul. Si nu partidul, ca pana acum. Ce parere aveti?

In administratie este dificil sa te faci cunoscut, am mai spus asta de multe ori. Pentru ca de asa natura este domeniul. Dar, am incredere ca oamenii din judetul nostru vad omul Calin Dobra. Un om care a muncit pentru judetul Timis, pentru timiseni.

Este simplu pentru contracandidatii mei sa vorbeasca, pentru ca ei au fost mereu pe margine si cumva, ii inteleg. Dar, faptul ca ei nu au habar despre administratie, nu este o scuza. Impreuna cu echipa mea din Consiliul Judetean Timis am gandit proiecte care sa respecte legislatia si pe care le-am pus in practica, asta in timp ce altii vorbesc de pe margine.

Am incredere ca pentru timiseni, asta conteaza! Si nu vorbele goale ale unor oameni care nu cunosc niciun fel de procedura administrativa. In primul rand, consider ca o candidatura uninominala da posibilitatea omului sa stie exact pe cine si cum voteaza. Dar si pentru candidat este un plus. Spun asta pentru ca nu te mai poate contesta nimeni.

Noi, aici in Timis, am fost primii din tara care am luptat pentru libertate si pentru dreptul de a ne alege reprezentantii. Consider ca este dreptul oamenilor, castigat prin lupta, sa stie pe cine aleg sa ii reprezinte. Imi doresc sa am sansa sa continui aceste proiecte de dezvoltare in urmatorii patru ani si sa gandesc, impreuna cu timisenii, noi planuri pentru noi, pentru Timis!

(Comandat de Partidul Social Democrat-Organizația Judeteana Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod mandatar financiar: 21200019)

Leave a Reply