RADAR. Mai multi soferi teribilisti au ramas “pietoni”, dupa ce fost prinsi circuland cu peste 200 km/h pe autostrada. Mai au de platit si amenzi de pana la 4.500 de lei

Aproape 250 de soferi care au depasit viteza legala pe autostrazi au fost depistati de politistii rutieri, in acest week-end. Acestia au fost sanctionati contraventional si, celor care au depasit cu mai mult de 50 km/h viteza legala, le-au fost retinute permisele de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule.


Mai multi vitezomani care circulau cu viteze de peste 200 km/h au ramas fara permis, in 12 si 13 septembrie 2020, cand politisti rutieri au actionat pe autostrazi pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului.

Pe parcursul celor doua zile, politistii Brigazii Autostrazi au depistat 248 de soferi care au depasit limita legala de viteza, iar in 74 de cazuri au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.  

De asemenea, politistii au depistat 5 persoane care nu foloseau centura de siguranta, 2 autoturisme care prezentau defectiuni tehnice, iar cate o sanctiune a fost aplicata pentru oprire neregulamentara pe banda de urgenta, folosirea incorecta a luminilor si lipsa sistemului de retentie pentru copii.

Totodata, pentru neregulile constatate in trafic, politistii care actioneaza pe autostrazi au retinut 2 certificate de inmatriculare.

Astfel, in 13 septembrie 2020, politistii care actioneaza pe autostrada A1 Ramnicu Valcea – Deva au depistat un barbat, de 20 de ani, pe sensul spre Ramnicu Valcea, care se afla sub influenta substantelor psihoactive, respectiv cannabis. De asemenea, soferul care avea permisul de mai putin de un an, a fost inregistrat de aparatul radar conducand cu viteza de 187 km/h.

In cauza, a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive, tanarul fiind sanctionat si pentru depasirea vitezei legale.

La aceeasi data, pe acelasi sens de mers al autostrazii mentionate, politistii rutieri au depistat 4 soferi care conduceau cu vitezele de 215 km/h (2 soferi), 211 km/h si 217 km/h. In toate cazurile a fost retinut permisul de conducere si au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

In dupa-amiaza zilei de ieri, politistii rutieri au depistat pe Autostrada A3, tronsonul Campia Turzii – Nadaselu, doi soferi care conduceau cu vitezele de 204 km/h, respectiv 225 km/h. In ambele cazuri a fost retinut permisul de conducere si au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

Politistii reamintesc faptul ca depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile. (V.E.)
Leave a Reply