Scenariul ROSU. O scoala din Timisoara si-a inchis portile cu cateva ore inainte de inceperea noului an scolar. Trei cadre didactice, testate pozitiv cu Covid 19

O scoala din Timisoara si-a inchis portile, duminica seara, in plin proces de pregatire pentru deschiderea noului an scolar, dupa ce trei cadre didactice au fost testate pozitiv cu Covid 19.


Totodata, in urma anchetei epidemiologice, au mai fost depistati inca cinci contacti directi din randul cadrelor didactice ale scolii.

In aceste conditii, prefectul de Timis, Liliana Onet, a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta pentru a se aproba schimbarea scenariului pentru inceperea cursurilor la Scoala Gimnaziala nr. 19 “Avram Iancu” din Timisoara.

“Urmare a adresei DSP Timis nr. 24225/13.09.2020, din cauza existentei a trei cadre didactice infectate cu Covid 19 si a cinci cadre didactice aflate in izolare la domiciliu, in perioada 14.09.2020 – 25.09.2020, programul scolii se va desfasura conform scenariului „rosu” (online), conform orarului care va fi comunicat de catre invatatori si profesori diriginti. Maine, 14.09.2020, intregul colectiv de elevi va participa la intalniri online cu domnii invatatori si profesori diriginti. Va multumim pentru intelegere!”, a fost mesajul prin care parintii elevilor au fost anuntati de conducerea scolii, duminica seara, ca festivitatea de deschidere a noului an scolar s-a mutat in mediul online, iar copiii vor fi nevoiti sa fie prezenti in fata calculatoarelor de acasa.

In judetul Timis functioneaza aproape 600 de scoli si de gradinite, in care invata aproape 80.000 de copii. Potrivit informatiilor de la ISJ Timis, in 348 dintre acestea, elevii se vor prezenta in clase. In mediul rural, conducatorii a 277 de unitati de invatamant au decis sa inceapa anul scolar in scenariul verde.

Alte 107 scoli si gradinite, in scenariul galben. In Timisoara, cele mai multe scoli si gradinite au ales sistemul combinat, cu ore si la clasa, dar si online. Sunt, insa, si 28 de unitati scolare unde cursurile se vor desfasura exclusiv cu prezenta copiilor in banci. (G.G.)

Leave a Reply