VIDEO. Politicieni din Timisoara angrenati in campania electorala, prezenti la slujba religioasa oficiata la catedrala de IPS Ioan Selejan, cu ocazia praznuirii Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Sfanta Liturghie Arhiereasca oficiata, astazi, la catedrala mitropolitana din Timisoara, de catre mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, cu ocazia praznuirii Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, protectorul Timisoarei, in prezenta unui mare numar de credinciosi, a oferit prilejul unora dintre candidatii angrenati in alegerile locale din 27 septembrie de a se prezenta in fata publicului si in calitate de persoane evlavioase, cu frica de Dumnezeu.


Atat primarul Timisoarei, Nicolae Robu, aflat intr-o lupta electorala dura cu contracandidatul sau principal, Dominic Fritz, cat si presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, aflat si el intr-o disputa ultra-mediatizata cu Alin Nica, reprezentantul PNL, au fost alaturi de IPS Ioan Selejan, pentru a-si dovedi atasamentul de cele sfinte.

Nu a lipsit nici prefectul de Timis, Liliana Onet, deocamdata, neimplicata in vreo competitie politica, dar nici Titu Bojin, fostul presedinte al CJ Timis, aruncat de ALDE in lupta electorala pentru un nou mandat in fruntea judetului.

Nu stim cate voturi si-au adaugat pe raboj politicienii prezenti la catedrala, insa, de regula, baia de multime are doar efecte pozitive asupra candidatilor, in campania electorala.

Cinstirea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos se face in fiecare an, in 15 septembrie, dupa ce, in februarie 1950, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat trecerea mitropolitului Iosif, care i-a pastorit pe credinciosii din Banat in perioada 1650 – 1653, in randul sfintilor.

In 7 octombrie 1956, Biserica Ortodoxa Romana l-a canonizat pe Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, iar moastele sale au fost aduse din manastirea Partos si asezarea în catedrala mitropolitana din Timisoara. Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos este considerat protectorul Timisoarei si ocrotitor al pompierilor militari din Romania. (Mara Ion)

Leave a Reply