N-ai masca, NU VOTEZI. Raed Arafat: alegatorii fara masca, in aceeasi categorie de risc cu persoanele care vin la vot cu arma la vedere

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, atrage atentia ca, in 27 septembrie, cetatenii care refuza sa poate masca in interiorul sectiilor de vot nu vor fi lasati sa voteze.


Pentru a sublinia riscul la care sunt expusi, atat membrii comisiilor, cat si alegatorii aflati in incinta sectiei de vot, de catre persoanele care vor refuza sa-si puna masca, invocand dreptul fundamental la vot, Raed Arafat a folosit o comparatie socanta.

„Sa luam o situatie ipotetica: O persoana se prezinta la sectia de vot cu o arma la vedere, ea nefiind condamnata si avand la momentul respectiv dreptul sa voteze. O lasam sa intre in sectia de vot sa voteze sau este oprita la intrare pentru a proteja persoanele aflate in interior?”, este intrebarea retorica lansata de seful DSU pe contul sau de Facebook.

Secretarul de stat in MAI face apel la populatie sa nu creada manipularile si dezinformarile lansate in spatiul public si sa respecte regulile de sanatate publica din perioada acestei pandemii, intrucat acestea au un singur scop: protejarea sanatatii comunitatii, a celor din jur, inclusiv a celor dragi noua. De altfel, guvernul a si alocat 9,5 milioane de euro pentru achizitionarea de masti si dezinfectanti pentru cele 19.000 de sectii de votare din Romania.

“Vor fi asigurate masti pentru acei cetateni care nu au masca la ei. Li se vor pune la dispozitie masca si substantele dezinfectante pe perioada exercitarii dreptului de vot, deoarece dreptul de vot se exercita in spatii inchise, in spatiile in care sunt organizate sectiile de votare”, a anuntat premierul Ludovic Orban. (G.G.)

Leave a Reply