Salutul Covid-19 nu mai este incurajat de OMS! “Atingerea coatelor ar putea favoriza transmiterea virusului”, transmit sefii pandemiei

Oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) s-au razgandit in privinta asa-zisului salut Covid-19, atingerea coatelor, si nu-l mai recomanda.


Acest gest a luat locul stransului de maini sau al imbratisarilor si a fost adoptat rapid de politicieni, sefi de state, fotbalisti si oameni de rand, pentru a se proteja de noul coronavirus.

Dupa sase luni de la izbucnirea pandemiei, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat de ce acest gest, pe care tot ei l-au autorizat, poate favoriza transmiterea virusului.

„Cand salutati oamenii, cel mai bine este sa evitati sa va atingeti cu coatele, deoarece acest lucru va face sa va aflati la mai putin de un metru distanta unul de celalalt. Mie imi place sa pun o mana pe inima pentru a saluta persoanele, in aceste zile”, a scris directorul OMS pe Twitter, desi, in martie, fotografii l-au imortalizat salutand cu cotul ridicat. (G.G.)

Leave a Reply