Dupa etapa nationala organizata de CCIA Timis, Romania merge in marea finala internationala a ClimateLaunchpad 2020! (P)

E-Gecop si Technology Artizans sunt cele doua echipe din Romania desemnate castigatoare ale Finalei Regionale pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Asia Centrala a ClimateLaunchpad 2020, desfasurata in perioada 17-18 septembrie 2020.


In competitie au intrat 42 de echipe din 14 tari (Armenia, Azerbaidjan, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Kazakhastan, Pakistan, Rep. Moldova, Romania, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan), dintre care 16 echipe vor merge mai departe la etapa internationala a ClimateLaunchpad 2020.

Reamintim ca la etapa nationala a ClimateLaunchPad, organizata, in 27 august 2020, de CCIA Timis, in calitate de partener oficial in Romania al Programului CLIMATE KIC, au participat 8 echipe, care si-au prezentat ideile inovatoare de business, concurand pentru un loc in etapele regionala si internationala. Dintre acestea, trei echipe – E-GECOP, Technology Artisans si AERO 360 au fost desemnate   castigatoare ale etapei nationale.

E-Gecop – elemente de pavaj prefabricate din beton geopolimeric utilizate pentru zone pietonale, piste de biciclete, parcari, drumuri, autostrazi, spatii industriale, piste de avioane, statii de transport public, benzinarii, utilizate in industria ingineriei civile.

Technology Artizans – Producere biogazului prin digestie anaeroba ca tratament optim in cazul gunoiului animal, deşeurilor organice si vegetale in vederea transformarii acestora in energie recuperabila şi in ingraşamant organic pentru agricultura.

E-Gecop si Technology Artizans isi vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediul” la Grand Global Final (30 septembrie – 2 octombrie a.c.), pentru castigarea unei prime investitii in business-ul lor: 10.000 euro, locul I, 5.000 euro, locul II si 2.500 euro, locul III.

ClimateLaunchpad este cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de EIT Climate-KIC, destinata atragerii potentialului de tehnologii inovative din Europa si oferirii de oportunitati pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon si la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

NOTA: Informatii suplimentare la telefon0729435 228, e-mail: rcolban@cciat.ro, RafaelaColban – reprezentant Hub EIT Climate-KIC/CCIAT. EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizatii academice de renume si institutii ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie. (I.P.)

Leave a Reply