ADVERTORIAL. Adrian Pau: 27 septembrie este ziua in care puterea este in mana cetatenilor si ei decid cui o dau (P)

Domnule Pau, campania este pe ultima suta de metri. Cum a fost aceasta perioada pentru dumneavostra si Pro Romania?


A fost o campanie intensa, in ciuda pandemiei care ne-a ingreunat programul si a restrictiilor pe care le-am avut. Ma bucura, insa, eforturile pe care le-au depus toti candidatii Pro Romania pentru a transmite timisenilor si timisorenilor mesajul nostru.

Pe de alta parte, am avut bucuria sa cunosc o sumedenie de oameni, sa stau de vorba cu timisenii, sa le ascult nemultumirile si sa le impartasesc bucuriile. Cred ca am ajuns in majoritatea localitatilor din Timis si pot spune acum, la final, ca am facut tot ceea ce a depins de noi pentru o campanie civilizata, fara atacuri personale, ne-am propus sa ne prezentam proiectele fara sa lovim in adversari.

  • Se duce o lupta apriga pentru castigarea presedintiei Consiliului Judetean Timis. Va incumentati sa dati un pronostic?

Sa stiti ca lupta nu se da doar pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, ci si pentru multe primarii din judet, dar mai ales pentru Timisoara. Chiar daca este un singur tur de scrutin, sunt primari in functie care nu au siguranta victoriei in 27 septembrie. Lupta este stransa inclusiv la Primaria Timisoara, unde avem trei-patru candidati redutabili. La fel si la Consiliul Judetean, unde nu stiu daca s-a desprins deja cineva in castigator. Din experienta va spun ca intr-o campanie, cea mai importanta zi este ziua votului. Acolo se decide totul! Deci, nimic nu este batut in cuie.

  • Ne imaginam urmatorul scenariu: suntem in 28 septembrie, ati castigat alegerile. Care este primul lucru pe care il faceti in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Timis?

Este simplu: un audit intern, pentru ca trebuie sa stii exact ce preiei si care sunt cele mai stringente probleme. Aud alti candidati care spun ca vor concedia parte a angajatilor din Consiliul Judetean… Este dovada unei imaturitati, a lipsei de experienta in administratie. Dar sa revin. E important sa stii situatia exacta la zi pentru a lua cele mai bune decizii in folosul locuitorilor judetului Timis. Eu am o serie de informatii din interiorul CJT, stiu care sunt problemele acolo si am si solutii pentru rezolvarea lor.

  • Ne imaginam un alt scenariu: nu castigati Consiliul Judetean, care este planul B?

Nu extista plan B pana dupa numaratoarea voturilor, abia dupa aceea putem lua in calcul alte variante. Noi am plecat la lupta cu gandul de a castiga alegerile, dar nu depinde doar de noi, acest lucru il putem reusi doar impreuna cu timisorenii si timisenii.

27 septembrie este ziua in care puterea este in mana lor si ei decid cui o dau. Daca ne-o incredinteaza, stim foarte bine ce avem de facut, daca nu, vom incerca sa facem o opozitie constructiva, in interesul alegatorilor, vom amenda orice derapaj al viitoarei puteri. Dar, repet, vom fi constructivi, pentru ca noi credem intr-o altfel de abordare a lucrurilor, nu in blocarea absurda a oricarui proiect doar de dragul de a-l bloca.

  • Haideti sa vorbim putin despre proiectele dumneavostra pentru judetul Timis in urmatorii patru ani.

Sunt cateva domenii prioritate, unde astazi suntem deficitari si trebuie intervenit pentru ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. Cand vorbim despre sanatate, educatie si infrastructura, nu trebuie sa facem rabat de la nimic. Este clar ca acestea sunt principalele axe prioritare in urmatorii patru ani, oricine ar fi presedinte al Consiliului Judetean Timis. Nu mai putem pierde timp in asteptarea unor promisiuni care nu cred ca se vor onora vreodata de catre decidentii nationali, si ma refer in primul rand la spitalul regional de care se tot vorbeste.

Dupa cum bine stiti, Spitalul Judetean se afla in patrimoniul CJ Timis, si cred ca aceasta mare unitate spitaliceasca are nevoie de sustinere serioasa pentru ca actul medical sa se desfasoare in conditii cat mai bune. Vorbim, totusi de sanatatea timisenilor…

Mai apoi, educatia este un alt domeniu in care trebuie sa investim, copiii reprezinta viitorul iar pentru ei trebuie sa facem orice efort. Iar in ceea ce priveste infrastructura, discutiile pot fi foarte ample. Nu mi-as dori sa fiu un presedinte de consiliu judetean care taie panglici la drumuri asfaltate lungi de trei kilometri. Trebuie sa gandim la nivel mai mare, iar pentru acest lucru am alaturi de mine cativa specialisti cu care ma sfatuiesc pentru a lua deciziile cele mai bune. O infrastructura rutiera buna este un atu important.

(Comandat de Partidul Pro Romania – Organizatia Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. CMF: 21200010)

Leave a Reply