Dobra si Toma, presedintele Consiliului Judetean Timis si primarul comunei Giroc, echipa pentru un nou mandat (P)

Ionel Toma, primarul comunei timisene Giroc si presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, asigura sustinerea din partea autoritatilor locale, de care are nevoie comuna periurbana.


Girocul a cunoscut una dintre cele mai rapide si ample dezvoltari dintre toate localitatile din jurul Timisoarei, dar datorita unei administratii aplecate spre oameni, infrastructura si serviciile publice au facut fata cu brio. Aflata la o ”aruncatura de bat” de Timisoara, comuna a primit un suflu nou datorita numarului mare de tineri care s-au mutat aici.

In sprijinul lor a venit administratia judeteana. La Giroc, Consiliul Judetean Timis impreuna cu Agentia Nationala de Locuinte construiesc 88 de apartamente pentru tineri si pentru angajatii din Ministerul Apararii Nationale.

”In primavara anului viitor, finalizam lucrarile la cele 88 de apartamente ANL, care sunt destinate tinerilor si angajatilor MApN. Este asigurarea ferma venita din partea constructorilor. Saptamana trecuta am verificat stadiul lucrarilor si am stat de vorba cu reprezentantii firmei care le executa. Valoarea investitiei este de 13 milioane de lei, fonduri ale Agentiei Nationale pentru Locuinte. Consiliul Judetean Timis a pus la dispozitie terenul si suporta cheltuielile pentru lucrarile tehnico-edilitare”, ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Pentru decongestionarea traficului, provocat de numarul mare de masini care circula in zona, Consiliul Judetean Timis impreuna cu Primaria Giroc au gasit varianta o varianta de includere a Girocului intr-o mini-centura a Timisoarei.

Aceasta va fi formata din mai multe drumuri comunale care deja au trecut sau urmeaza in scurt timp sa treaca in subordinea CJTimis. Este vorba de drumuri ce tin de localitatile Sanandrei, Mosnita Noua, Sanmihaiu Roman, Sag, Cenei, Sacalaz, Iecea Mare, Giroc, Recas, Remetea Mare. Acestea vor forma practic un inel in jurul Timisoarei.

Primaria Giroc a accesat fonduri europene, dar si guvernamentale pentru mobilitate, dar si pentru cresterea nivelului de trai pentru giroceni.

”In colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, s-a efectuat largirea şoselei de legatura dintre Giroc şi Timişoara, la 4 benzi, cu trotuare şi piste de biciclete(…)Atragerea a peste 1.600 de firme pe raza comunei si progresul tehnologiei comunicatiilor m-a determinat sa incurajez atragerea firmelor in domeniul comunicatiilor. Am extins reteaua de apa si canal, infrastructura de trotuare, am infiintat primul centru de permanenta din comuna si multe alte proiecte pe care le-am transformat in realitate pentru giroceni”, ne-a declarat primarul Girocului, Ionel Toma.

(Comandat de Partidul Social Democrat-Organizatia Judeteana Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod mandatar financiar: 21200019)

Leave a Reply