ULTIMA ORA. Procuroarea Giorgiana Hosu a demisionat de la sefia DIICOT, dupa ce sotul ei a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie

Giorgiana Hosu a demisionat din functia de procuror-sef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in contextul in care sotul acesteia, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, 24 septembrie, la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Anuntul privind demisia sefei DIICOT a fost facut, joi seara, de Ministerul Justitiei.


Potrivit Ministerului Justitiei, demisia sefei DIICOT “a fost motivata de preocuparea de a proteja credibilitatea institutiei si a avut la baza un context cu care nu a avut vreo legatura şi din cauze care nu ii sunt imputabile”.

Conducerea DIICOT va fi asigurata de catre procurorul sef adjunct Oana Daniela Patu.

Giorgiana Hosu a fost numita in functia de procuror-sef al DIICOT in martie 2020, prin decret semnat de Klaus Iohannis, in pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Postul ramasese vacant in octombrie 2019, dupa ce Felix Banila a demisionat, la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, in urma cazului Caracal. (V.E.)

Leave a Reply