Ofranda de Ziua internationala a animalelor! 30 de oi, 28 de porci si 2 cai au ars intr-un incendiu, la o ferma din judetul Arad

Ziua internationala a animalelor a fost marcata, tragic si involuntar, la o ferma din judetul Arad. Nu mai putin de 60 de animale au pierit intr-un incendiu izbucnit in afara localitatii Sintea Mica, la un saivan unde erau adapostite pe timpul noptii.


In ciuda interventiei pompierilor de la ISU Arad, care au fost alertati in aceasta dimineata, cele 60 de dobitoace nu au mai putut fi salvate.

In aceastA dimineata, in jurul orei 04,30, trei echipaje ale Detasamentului de Pompieri Arad, doua de stingere, unu SMURD, 9 pompieri, au intervenit in afara localitatii Sintea Mica pentru stingerea unui incendiu la un saivan de animale.

La sosirea echipajelor de interventie, ardea generalizat intreg saivanul, propagarea incendiului fiind favorizata de observarea tarzie a acestuia. Incendiul a fost stins dupa aproape patru ore de interventie. In incendiu au ars 60 de animale (declarația proprietarului): 2 cai, 28 porci/purcei, 30 oi. Cauza probabilă este un curs de stabilire”, a transmis ISU Arad. (I.P.)

Leave a Reply