Penitenciarul din Timisoara, focar tot mai mare de Covid-19. Numarul detinutilor infectati cu noul coronavirus a ajuns la 49. Zeci de cazuri pozitive si la puscaria din Craiova

Inca 21 de detinuti de la Penitenciarul Timisoara au fost confirmati cu coronavirus, astfel ca numarul total al celor infectati a ajuns la 49. Acestia sunt asimptomatici si urmeaza sa fie tratati la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava.


Aceste persoane nu prezinta simptome asociate Covid-19/modificari ale starii de sanatate, iar conduita terapeutica le va fi asigurata în cadrul Penitenciarului-Spital Bucuresti-Jilava.

In virtutea bunei colaborari cu Directia de Sanatate Publica Timis, procesul de testare a detinutilor si cadrelor continua si vizeaza identificarea tuturor cazurilor active si instituirea masurilor optime de interventie.

Reiteram ca misiunile locului de detinere se desfasoara fara disfunctionalitati, iar starea de spirit a detinutilor se mentine optima”, ne-a transmis subcomisarul de politie penitenciara Ramona Bana, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara.

De asemenea, si in Penitenciarul Craiova au fost confirmati cu Covid-19 un numar total de 27 de detinuti, urmand sa fie tratati la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava. In urmatoarea perioada, vor fi testati toti detinutii si angajatii penitenciarului. (G.G.)

Leave a Reply