Salvati-l pe PADRE! Staretul Manastirii Partos are nevoie urgenta de plasma, pentru a se vindeca de Covid-19. Ieromonahul Varlaam Almajanu este internat in stare grava la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara

Staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, este internat in stare grava la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara, dupa ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus.


“Se pare ca fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi ramane, probabil, internat o vreme. Va rog sa va amintiti de mine in rugaciunile voastre, dupa cum sa va rugati si pentru toti bolnavii si pentru medicii si personalul medical care fac atat de mult bine si care au o misiune deloc usoara”, a transmis Padre de pe patul de spital, indemnand enoriasii sa respecte regulile pandemiei, masca, distantare si igiena mainilor.

In conditiile in care starea de sanatate a staretului manastirii Partos se inrautateste, enoriasii lacasului de cult din comuna Banloc au facut un apel disperat catre toti cei care s-au vindecat de Covid si pot dona plasma.

“Toti cei care cunoasteti persoane vindecate de COVID19 si pot dona plasma hiperimuna (sange provenit de la bolnavi vindecati) indrumati-i spre Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara https://www.ctstimisoara.ro (Str. Martir Marius Ciopec, Nr. 1). Este mare nevoie pentru persoanele internate, care se lupta cu boala. Pentru a fi in gandul si in duhul parintelui nostru staret care mereu ne indeamna la iubirea aproapelui, avem sansa de a face o fapta buna”, este mesajul adresat potentialilor salvatori.

Detalii pentru donare:

➡️ Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara: https://www.ctstimisoara.ro . La butonul “Doneaza” gasiti toate informatiile despre cum, unde si cand puteti dona;

➡️ Pentru a dona sunati la telefonul disponibil pe site si faceti o programare (0256-482.520/ 0256-482.271). Programul Centrului de Transfuzie Sangvina este : L-V: 8:00-13:00;

➡️ Dureaza 7-10 zile sa se pregateasca plasma, deci cu cat mai repede, cu atat mai bine;

➡️ Cand faceti programarea respectiv donarea nu puteti cere specific sa fie donata unei anumite persoane, dar evident ca daca exista plasma A II va ajunge si la Padre. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply