Emerging Artists Awards 2020. Expozitie de arta contemporana a tinerilor artisti din Timisoara, absolventi ai Facultatii de Arta si Design (P)

Tinere talente de urmarit si apreciat. Artisti, martori ai timpului lor. Ei sunt viitorul. In premiera, la Timisoara se organizeaza Emerging Artists Awards 2020, Emerging Artists Awards 2020, o initiativa de sustinere si promovare a tinerilor artisti, absolventi ai Facultatii de Arta si Design din Timisoara.


Vor fi expuse circa 30 de lucrari de arta contemporana (pictura, sculptura, instalatii, ceramica, grafica), multe dintre ele opere inedite, ce merita descoperite si admirate.

Va asteptam in data de 22 octombrie 2020, ora 18, la inaugurarea Emerging Artists Awards 2020 – Expozitie de arta contemporana, Galeria Calpe (Bastion Theresia), Timisoara.

Evenimentul Emerging Artists Awards 2020, organizat de Expose Architecture, este unul laudabil si vine sa imbogateasca peisajul cultural timisorean. O societate sanatoasa si progresista isi recunoaste si promoveaza valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizeaza exact acest aspect important si tot mai dificil in contextul actual.

De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 cand Timisoara va performa pe podiumul excelentei internationale prin titlul de Capitala Culturala Europeana.

Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte si Design si Expose Architecture este unul onorant pentru ambele institutii si speram sa fie consolidat pe parcursul timpului. Impreuna, vom putea lasa o amprenta identitara substantiala in istoria culturala a orasului nostru“, spune prof. univ. dr. Camil Mihaescu, decanul Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

“Ca artist aflat la inceputul carierei profesionale, pe care o visezi a fi „de succes”, sa fii remarcat dintr-un numar insemnat de absolventi ai unei facultati de arta te pune intr-o postura mai mult decat onoranta. Si aceasta, din mai multe considerente. A fi artist contemporan inseamna, in fond, a fi un martor al timpului tau, capabil sa investgheze, sa observe, sa simta, sa inteleaga si sa-i ofere societatii un „portret in oglinda”. Un alt considerent, dar nu si cel din urma, ar fi convingerea ca „investitia” pe termen lung intr-ale artei, cu orice efort, merita creditata”, este si opinia prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual.

Evenimentul este organizat de catre Gian Pietro Serra, prin Asociatia Expose Architecture, in colaborare cu Facultatea de Arte si Design, Timisoara si Galeria Calpe.

Expozitia va ramane deschisa pana la 30 octombrie 2020.

Artisti: Mirela-Madalina Cerbu, Stefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmarean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Taroi. (I.P.)

 

Leave a Reply