Garda Forestiera a declansat un control, dupa ce un fond de vanatoare de langa Timisoara a ajuns in posesia a patru austrieci. Este posibila retragerea licentei si scoaterea la licitatie a fondului

Garda Forestiera Timisoara, care a demarat un control la Asociatia Club Romsilva dupa ce Impact Press a dezvaluit cazul celor patru cetateni austrieci care au achizitionat cu 50.000 de euro un fond de vanatoare de langa Timisoara, i-a notificat pe noii proprietari ca, in 30 de zile, sa faca dovada indeplinirii mai multor criterii de licentiere.


In caz contrar, licenta de functionare a clubului de vanatoare va fi retrasa, iar Fondul Cinegetic 59 Giarmata va fi scos la licitatie.

In adresa semnata de inspectorul sef Ienea Chirila Amar Oliver si directorul Implementare-avizare Ciprian Lupean, asociatii Clubului Romsilva, care detine in administrare fondul de vanatoare, sunt somati ca, in termen de o luna, sa se faca dovada detinerii unui sediu, destinat exclusiv scopului pentru care functioneaza, echipat corespunzator cu calculator si internet, pe care sa opereze programe corespunzatoare cerintelor din domeniul de activitate.

De asemenea, noii actionari trebuie sa faca dovada indeplinirii constituirii asociatiei potrivit legii, in vederea indeplinitii categoriei de gestionar “Organizatie vanatoreasca”. Cu aceasta ocazie, austriecii trebuie sa prezinte actul constitutiv si statutul asociatiei, unde se va descoperi modalitatea in care au “achizitionat” Clubul Romsilva de la Nicolae Stoian (foto 2) si familia sa.

La punctul trei din notificare, se cere ca in termen de 120 de zile sa se faca dovada detinerii de armament de ocrotire si selectie a vanatului (o arma cu tevi ghintuite, avand calibrul adecvat speciei cerb comun), prin autorizatia detinere armament. “Daca deficientele constatate nu sunt remediate in termenul stabilit in prezenta notificare, licenta se retrage”, sunt avertizati afaceristii austrieci.

 

Un control la Asociatia Club Romsilva a desfasurat si ITM Timis, care a descoperit ca tehnicianului de vanatoare Gheorghe Fonta nu i s-au achitat drepturile salariale.

“S-a dispus ca angajatorul sa faca dovada achitarii drepturilor salariale catre dumneavoastra prin orice document justificativ, pana la data de 15.10.2020”, a precizat inspectorul sef al ITM, Pavel Kasai, in raspunsul la petitia depusa de Gheorghe Fonta in 21.08.2020.

“Vanatorii de la Giarmata ne-au transmis ca austriecii s-au suparat ca e control si nu-i mai lasa sa vaneze, daca nu retragem procesele. Nu le mai elibereaza autorizatii si, cine vrea sa intre in fond sa impuste, este pe cont propriu.

In nota de constatare, seful Garzii Forestiere mentioneaza faptul ca, cei 4 austrieci, neavand domiciliu/resedinta in Romania si nici permise permanente de vanatoare in Romania, v-a fi retrasa licenta de autorizare ca asociatie de vanatoare a Clubului Romsilva, asta inseamnand ca se va scoate la licitatie, din nou, fondul de vanatoare”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs, aparatorul vanatorilor pagubiti de tranzactionarea asociatiei si a fondului cinegetic. (G.I.)

Leave a Reply