Un nou RECORD PANDEMIC in Romania! 5.343 cazuri noi, in ultimele 24 de ore! Timisul se mentine in top, cu 318 imbolnaviri si o incidenta de 3,39/ 1000 de locuitori

Record absolut de noi infectari si decese de Covid-19 inregistrat in Romania, in ultimele 24 de ore. Bilantul orei 13, in 28 septembrie: 5.343 de cazuri noi si 107 decese.


Precedentul record s-a inregistrat in data de 23 octombrie si a fost de 5.028 de cazuri noi. Pana astazi, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid – 19), iar 159.855 de pacienti au fost declarati vindecati.

La nivelul judetului Timis, in cursul zilei de ieri au fost carantinate un numar de 349 persoane si au intrat in izolare 225 persoane.

Situatia epidemiologica din Timis, in contextul pandemiei Covid-19, se prezinta astfel:

Numarul de persoane confirmate Covid-19, in ultimele 24 de ore: 318

Timisoara –184, Lugoj – 8, Buzias – 7, Ciacova – 12, Deta – 1, Faget – 1,  Recas -5, Sannicolau Mare – 15, Banloc -2, Beba Veche -1, Becicherecu Mic – 3, Bethausen – 2, Bogda – 1, Carpinis – 1, Cenad-1, Comlosu Mare – 1, Criciova – 1,  Dudestii Noi- 4, Dudestii Vechi – 2, Dumbravita – 9, Foeni – 2, Gavojdia – 2, Ghilad -1, Ghiroda – 7, Giarmata -2, Giroc-7, Gottlob – 1, Jebel – 1, Lenauheim -1, Margina – 1, Mosnita Noua -6, Padureni-1, Parta – 2, Peciu Nou – 1, Pesac -1, Pischia – 1, Remetea Mare – 1,  Sacalaz – 4, Sag -1, Sanandrei – 3, Sandra -1, Sanmihaiu Roman -6, Satchinez -1, Teremia Mare – 3,  Victor Vlad Delamarina -1.

Numar de teste 2.592

In aceasta dimineata, numarul total de persoane internate confirmate Covid-19: 283

Numar persoane internate la ATI : 31

Numarul de cadre medicale confirmate Covid-19 in ultimele 24 de ore: 9

Numarul de anchete epidemiologice finalizate, in ultimele 24 de ore : 87

Numarul de anchete epidemiologice in curs de desfasurare, in ultimele 24 de ore: 231

Numar de decese in ultimele 24 de ore: 7

Numar total de decese, de la inceputul pandemiei: 220

Structurile Ministerului Afacerilor Interne si politistii locali au executat, pe raza unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timis, misiuni privind verificarea respectarii masurilor de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate, verificarea respectarii masurilor de protectie individuale si respectarea masurii de carantinare de catre persoanelor aflate in locatiile declarate.

Sub autoritatea Institutiei Prefectului, politisti din cadrul I.P.J Timis, politisti de frontiera, jandarmi, pompieri, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica si cei de la Protectia Consumatorului au continuat activitatile de verificare a respectarii normelor legale impuse pe perioada starii de alerta, in zonele aglomerate precum piete, targuri, terase, dar si in mijloacele de transport in comun.

Pe fondul numarului de cazuri de Covid 19 inregistrate, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, sub autoritatea Institutiei Prefectului, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, impreuna cu jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca Timis intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in data de 27octombrie, au fost desfasurate in sistem integrat, noi actiuni de verificare in zone aglomerate, centre comerciale, piete, targuri si terase, dar si in mijloacele de transport in comun, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind limitarea si prevenirea raspandirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 125 de societati comerciale, precum si 146 de mijloace de transport, dintre care 73 de mijloace de transport in comun. Totodata, au fost legitimate 994 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 344 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 59.200 lei.

Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie in toate spatiile unde este obligatoriu, prevazute de legislatia in vigoare, precum si in mijloacele de transport si sa nu se expuna la riscuri.

Multumim operatorilor economici care au respectat normele de protectie impotriva raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, dar si tuturor cetatenilor care au inteles importanta masurilor sanitare.

Actiunile de acest gen continua zilnic in vederea constientizarii privind necesitatea respectarii masurilor de distantare.

Institutia Prefectului Judetul Timis solicita cetatenilor sa respecte normele stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, distanta si masurile de igiena stabilite de catre specialisti. Respectati regulile de distantare sociala in cadrul intalnirilor familiale si limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa!

Evitati zonele aglomerate unde sunteti expusi la contact direct si interactiunea cu un numar mare de persoane, cum ar fi adunarile publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joaca!

Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei apropiati!

Purtati masca de protectie, astfel incat nasul si gura sa fie acoperite, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei apropiati!

Apelati pentru recomandari si alte informatii linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numarul TELVERDE este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. Apelati numarul 112 doar in caz de urgenta.

Va reamintim ca este in functiune si linia telefonica TELVERDE – 0.800.800.165, numar la care putetti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID – 19.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor care au nevoie de informatii sau au sesizari referitoare la infectia cu coronavirus sunt operationalizate urmatoarele numere de telefon:

Directia de Sanatate Publica Timis – 0770850736; 0770849869; Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiilor Timis – CJCCI Timis – 0770849705 si adresa de email covid.timis@gmail.com. (I.P.)
Leave a Reply