Tribunalul Timis a amanat validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei! “Se creaza un precedent periculos: oricine isi cumpara o locuinta in Romania, devine eligibil sa candideze ca primar”

Tribunalul Timis a amanat cu 24 de ore pronuntarea in dosarul contestatiilor fata de validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei, ceea ce sporeste suspansul si interesul cu care opinia publica urmareste aceasta posibila noua premiera din politica romaneasca.


Dupa ce judecatorul Titu Birceanu s-a abtinut de la judecarea acestui dosar, in conditiile in care, in perioada in care a fost presedinte al BEC Timis, a autorizat candidatura cetateanului german la fotoliul de primar al Timisoarei, amanarea verdictului final in acest complicat caz contureaza preocuparea magistratilor de a nu crea un precedent electoral periculos.

Cu alte cuvinte, validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei va permite oricarui cetatean strain, chiar si din Ungaria, sa-si achizitioneze o locuinta in Romania, devenind, astfel, eligibil pentru a candida la functia de primar. Iar in judetele Harghita si Covasna, este greu de crezut ca i-ar putea invinge cineva. Metaforic, vorbind, s-ar legifera “importul” de primari…

“Documentele pe care aparatorii lui Dominic Fritz le-au depus la dosar nu atesta, nicicum, ca acesta are domiciliul in Romania. Conform unei adrese emise de Inspectoratul General pentru Emigrari, cetateanul german Dominic Fritz are o adresa in Romania, nu un domiciliu in Romania. Este valabila din 2019 pana in 2024. Sunt mai multe criterii pe care candidatura sa nu le-a indeplinit, iar instanta de control le poate identifica. Este ilegal sa ai doua domicilii, iar domnia sa are domiciliul in Germania, iar in Romania se legitimeaza cu pasaportul. In 2016, instantele au respins candidatura unui membru PMP, care avea o adresa in Romania, insa nu a facut dovada ca are domiciliul in tara noastra”, ne-a declarat Adrian Popescu, unul dintre contestatarii validarii lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei. (G.I.)

4 thoughts on “Tribunalul Timis a amanat validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei! “Se creaza un precedent periculos: oricine isi cumpara o locuinta in Romania, devine eligibil sa candideze ca primar”

  1. 🙂 Ca urmare a declaratiei de astazi a d-lui Dominic Fritz:

    Stimate d-le Dominic Fritz, Romanii nu sunt HOTI! Exista hoti romani, cum exista si hoti nemti, francezi, etc.

    La Moldova Noua a fost invalidat la aceste alegeri locale candidatul castigator pentru functia de primar, desi a fost votat cu un procent ridicat de alegatori, pentru ca a ascuns BEJ si BEC o sentinta prin care nu avea voie sa candideze timp de 3 ani. Legea este lege. Nu numarul de voturi conteaza, ci respectarea legii si a Constitutiei Romaniei de candidatii propusi. Candidatii si formatiunile politice care incearca sa triseze pentru ca vor sa pacaleasca, este cazul sa raspunda in fata electoratului.

    Constitutia Romana este clara! Legile romanesti sunt clare! Portalul UE privind ghidul pentru alegeri al cetateanului european este clar si disponibil on-line: in Romania candidatul castigator pentru primar trebuie sa aiba CETATENIE ROMANA. Conform art.16(3) din Constitutia Romaniei trebuie sa aiba si domiciliul in Romania. Iar conform Legii 115/2015, cetateanul european trebuie sa aiba si domiciliul in Timisoara pentru a candida ca primar in Timisoara. Totul este public, trebuie doar citit. Mai exista jurisprudenta CCR, etc. Apoi verificati declaratiile d-lui Dominic Fritz pe cand a facut tutrul televiziunilor in plina pandemie.

    D-l Dominic Fritz a fost votat de 18% dintre alegatori.
    Monica Harmanescu

  2. asa este, aveti dreptate dna Harmanescu, 18% dintre timisorenii suparati pe Robu – un primar care a modernizat orasul, chiar si in forta – au oferit cheia orasului unui strain… bine ca nu suntem in perioada celui de-al doilea razboi mondial, pentru ca aceasta veritabila “Coloana a V-a” ar fi riscat condamnarea pentru tradare

  3. Dacă tot citaţi Constituţia, atunci scrieţi şi art. 16 al. 14: (4) “În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.”

    Şi încă ceva: Rezultate finale oficiale pentru funcția de primar al Timișoarei:
    “Dominic Fritz – USR -PLUS – 49.191 voturi (53,25%)”

    Nu e frumos să minţiţi. Apropo: prescurtarea de la domnul nu este D-l şi Dl.

  4. Herr Peter, daca ai fi un pic mai riguros in documentare, nu doar subiectiv pentru ca este vorba despre un neamt, ai afla ca Dominic Fritz a fost votat de 53,25% dintre timisorenii iesiti la vot, nu dintre timisorenii cu drept de vot. De fapt, te rog sa calculezi singur si sa revii: cat la suta reprezinta 49.191 de voturi din 274.632 de persoane cu drept de vot? Mai multa atentie cand doresti sa-ti exhibi eruditia

Leave a Reply