Trei judecatori de la Curtea de Apel Timisoara au intrat in cursa pentru functia de presedinte al tuturor instantelor banatene

Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs nu mai putin de 167 de functii de presedinti si vicepresedinti la curti de apel, tribunale si judecatorii, care sunt vacante sau urmeaza a fi eliberate in perioada imediat urmatoare.


Pana la termenul limita din 15 octombrie, la aceasta competitie din sistemul judiciar s-au inscris 80 de candidati, printre care si 11 magistrati care activeaza la instante de pe raza Curtii de Apel Timisoara.

Cum era de asteptat, cea mai mare batalie regionala se da pentru functia de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, unde au intrat in cursa judecatorii Maria-Cristina Dica, Mircea Cretu si Stefan Lucaciuc, in timp ce Florea Marinel Dumitru si Patrascu Duma Diana isi doresc functii de vicepresedinti.

La Tribunalul Timis, toate privirile sunt atintite asupra judecatorilor Caravelea Stefan Dorin si Ristea Ramona Ioana, care si-au depus dosarele de candidatura pentru functia de presedinte.

Ceilalti candidati de pe raza Curtii de Apel Timisoara sunt judecatorii Juca Petru si Vasilovici-Stiuj Viviana, care se lupta pentru functia de presedinte al Tribunalului Caras-Severin, judecatorul Mot Adrian, pentru functia de presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare, judecatorul Guga Aurica, pentru presedintia Judecatoriei Moldova Noua.

In schimb, nu s-a inghesuit nimeni pentru a “revendica” functiile de presedinti la judecatoriile din Resita, Caransebes, Faget, Lipova, Chisineu Cris si Ineu.

Potrivit calendarului competitional, in 25 octombrie a avut loc testul scris si examinarea psihologica, in perioada 27 octombrie – 1 noiembrie se vor desfasura interviurile, verificarea rezistentei la stres si evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, urmand ca intre 11 – 19 noiembrie sa se sustina proiectele de management, iar in 22 noiembrie – sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

Concursul / examenul este organizat de CSM prin intermediul Institutului National al Magistraturii. Succes tuturor candidatilor! (G.I.)

Leave a Reply