Proiectele Pro Romania: Testarea masiva a populatiei si redeschiderea scolilor in siguranta (P)

Pandemia de COVID-19 a afectat serios toate domeniile de activitate din Romania, aflandu-ne de multe ori in situatii limita. Din pacate, actualii guvernanti au esuat in incercarea de a limita efectele pandemiei, luand masuri ale caror rezultate au fost mult sub asteptari.


Desi ni s-a spus in mod repetat ca va creste capacitatea de testare a romanilor, aceasta a ramas constant la 30.000 de teste zilnice, in timp ce rata de infectare a crescut de la 10 la 30%. Aceasta este dovada incompetentei Guvernului Orban.

Avem exemple ale altor tari europene care au recurs la metoda testarii rapide a populatiei, unde rata de infectare a scazut serios dupa acest demers. “Pandemia de COVID-19 nu va disparea de la o zi la alta doar cu ajutorul mastilor sau al spalatului pe maini, acestea fiind singurele lucruri pe care le auzim de la Klaus Iohannis.

Este clar ca trebuie luate masuri eficiente, iar cea mai importanta este testarea masiva a populatiei. Vorbim de acele teste rapide, care in Slovacia si Austria, de exemplu, au dat rezultate foarte bune. Testam, identificam persoanele infectate, le izolam si tratam, iar cei sanatosi isi continua viata de zi cu zi. Aceasta este singura solutie pentru o revenire la o oarecare normalitate.

Noi, cei de la Pro Romania, sustinem aceasta testare masiva si credem ca este unica solutie”, spune Adrian Pau, candidatul Pro Romania Timis pentru Camera Deputatilor. Daca aceasta masura ar fi aplicata, spun reprezentantii Pro Romania, multe dintre activitatile care astazi sunt blocate s-ar putea desfasura in parametri normali.

Pro Romania propune o serie de proiecte importante pentru perioada imediat urmatoare, dar poate cel mai important este legat de redeschiderea scolilor, peste doua milioane de elevi fiind astazi in situatia de a face cursuri online.

“Ni se vorbeste de cativa ani de la Cotroceni despre Romania educata, dar nu se face nimic pentru acest domeniu. Astazi avem scolile inchise, cursurile online sunt ineficiente si un adevarat chin pentru copii. Noi, cei de la Pro Romania, avem un obiectiv foarte clar stabilit: redeschidem scolile”, ne-a declarat Adrian Pau.

Reprezentantii Pro Romania spun ca pentru a redeschide portile scolilor este nevoie de testarea repetata a cadrelor didactice si personalului auxiliar, precum si de repunerea in functiune a cabinetelor medicale din unitatile de invatamant pentru supravegherea elevilor.

“Acest sistem al scolii online este un experiment nefericit si suntem obligati sa luam masuri urgente si eficiente pentru redeschiderea unitatilor de invatamant. Ar fi benefic, in primul rand, pentru elevi, apoi pentru profesori, dar si pentru parinti. Educatia sta la baza dezvoltarii durabile a unei tari, iar pentru o educatie sanatoasa este obligatoriu ca scolile sa fie deschise in conditii de siguranta pentru elevi si profesori. Prin masurile pe care le vom lua, ne asiguram ca elevii si profesorii pot sa isi desfasoare activitatea fara a fi in pericol de infectare”, a mai afirmat Adrian Pau, candidatul Pro Romania Timis pentru Camera Deputatilor.

(Comandat de Partidul Pro Romania Filiala Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod Mandatar Financiar: 11200008)

Leave a Reply