Omul de baza al fostului premier Ludovic Orban, dat afara din Guvern! “Imi depun demisia! Mi s-a cerut si m-am conformat”

Unul dintre cei mai apropiati oameni de Ludovic Orban va fi dat afara din Guvern, dupa ce fostul premier si-a asumat esecul PNL din alegerile parlamentare si a demisionat din fruntea Executivului. Este vorba despre Antonel Tanase, secretarul general al guvernului, care a declarat pentru G4media.ro ca, in cursul zilei de azi, va demisiona din functie.


”Imi depun demisia azi. Mi s-a cerut si m-am conformat. Nu ma cramponez de functie”, a dezvaluit Antonel Tanase.

Functia de Secretar General al Guvernului este esentiala pentru buna functionare a Guvernului. Acesta poate bloca trimiterea unor acte normative la publicare in Monitorul Oficial, ceea ce impiedica intrarea lor in vigoare, cum s-a intamplat, de mai multe ori, in vremea guvernarii PSD.

Antonel Tanase a fost numit in functia de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la doua zile dupa ce Ludovic Orban a preluat functia de prim-ministru.

In varsta de 48 de ani, Antonel Tanase a absolvit doua facultati – Istorie si Economie – este doctor in economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor in mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la Bucuresti.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operatiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice si tehnice ale activitatii Guvernului, precum si reprezentarea Guvernului in fata instantelor judecatoresti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit si eliberat din functie prin decizie a prim-ministrului. (M.I.)

Leave a Reply