Dosar exploziv clasat de DNA Timisoara! Primarul din Caransebes, supravegheat tehnic in dosarul santajarii unui procuror

Procurorii DNA Timisoara au clasat un dosar cu potential exploziv, bulversant pentru activitatea institutiei, care a fost deschis in urma unui denunt depus de prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes, Maria Coltan, care a reclamat faptul ca este santajata pentru a opri anumite anchete in care sunt vizati functionari din Primaria Caransebes.


Mai exact, sefa parchetului din Caransebes a reclamat faptul ca, pe telefonul  mobil, ar fi primit mai multe mesaje de amenintare, in care persoane necunoscute au avertizat-o ca vor aparea in spatiul public fapte imaginare, compromitatoare si ca vor fi puse la cale accidente rutiere a caror victime sa fie aceasta, fiul si sotul.

In conditiile in care petenta si-a exprimat suspiciunea ca faptele de santaj „este posibil a fi fost savarsite” de primarul municipiului, Felix Borcean, si fostul manager al spitalului din Caransebes, Adrian Cican, procurorii DNA au solicitat Tribunalului Timis emiterea unui mandat de supraveghere tehnica a celor doi asa-zis suspecti.

Astfel, instanta a autorizat interceptarea comunicatiilor si a oricarui tip de comunicare la distanta efectuate de Borcean si Cican, supravegherea video, audio sau prin fotografiere a intalnirilor dintre acestia sau cu alte persoane ce ar putea avea legatura cu mesajele de constrangere, localizarea si urmarirea prin mijloace tehnice, toate in perioada 9 iunie 2020 – 8 iulie 2020, precum si obtinerea de la operatorii de telefonie a datelor de trafic si localizare pe o perioada de sase luni.

Spre dezamagirea procurorului Lucian Dolcu, care s-a ocupat de instrumentarea acestui dosar, dupa ascultarea conversatiilor si citirea mesajelor scrise de Borcean si Cican, a constatat ca acestia nu au nicio legatura cu cele semnalate si retinute in dosar.

Aceeasi concluzie a rezultat si dupa verificarea datelor de trafic si de localizare obtinute de la firmele de telefonie mobila in perioada 9 decembrie 2019 – 9 iunie 2020.

Mai mult decat atat, dupa cum dezvaluie jurnalistii de la Express de Banat, din cele doua SMS-uri prezentate de prim-procurorul Maria Coltan, doar unul a fost identificat in listingul telefonului acesteia, insa n-a fost trimis nici de Borcean, nici de Cican! De fapt, timp de sapte luni, nu a existat niciun mesaj expediat magistratului de vreunul dintre cei doi.

De mentionat zelul procurorului Lucian Dolcu in instrumentarea acestui dosar, care nu s-a abtinut de la un gest procedural extrem: a ridicat telefoanele mobile apartinand ofiterului de politie judiciara Florin Bostina si expertului Herbei Cristian-Florin, ambii de la DNA Timisoara, pe care le-a trimis la Bucuresti pentru efectuarea perchezitiei informatice, pentru a verifica daca cei doi colaboratori nu i-au avertizat pe suspecti ca sunt monitorizati.

In cele din urma, intrucat acuzatiile de santaj ale prim-procurorului Maria Coltan la adresa primarului din Caransebes si a fostului manager al spitalului nu s-au confirmat, dosarul a fost clasat. (G.I.)

Sursa foto: Express de Banat

 

Leave a Reply