Un nou procuror sef la DNA Timisoara! Aradeanul Lucian Claudiu Rus, delegat pe functia de conducere de la Timisoara din postura de procuror la DNA Oradea

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in sedinta de azi, cine va fi succesorul demisionarei Laviniei Macovei la conducerea DNA Timisoara.


Astfel, pentru urmatoarele sase luni, functia de procuror sef al DNA – Serviciului Teritorial Timisoara va fi preluata de Lucian Claudiu Rus, care completeaza “divizia” procurorilor anticoruptie aradeni din capitala Banatului, formata din Lucian Dolcu, actualmente implicat intr-un dosar de hartuire sexuala, si Codrin Gavra, delegat pe functia de procuror sef adjunct in structura centrala a DNA.

Lucian Claudiu Rus vine pe functia de conducere de la DNA Timisoara din postura de procuror la DNA Oradea, unde a instrumentat mai multe dosare complexe, majoritatea finalizate cu condamnari in instantele de judecata, insa a avut si esecuri profesionale.

Ultima ancheta infirmata de o instanta de judecata – trimiterea in judecata a avocatului Adrian Vasile Bob, din Baroul Satu Mare, sub acuzatia de trafic de influenta -, s-a produs, in aprilie 2020, la Curtea de Apel Oradea, unde judecatorii au constatat ca “fapta nu exista”.

Absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Lucian Claudiu Rus si-a inceput activitatea, in 2011, la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, dupa care a fost avansat in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, sef de birou la DIICOT Satu Mare si, in ultimii 5 ani, la DNA Oradea. (G.I.)

Leave a Reply