SOC in Champions League! Un arbitru roman provoaca scandalul anului in fotbal, dupa ce a folosit cuvinte rasiste la adresa unui oficial al echipei turce Istanbul Basaksehir. Meciul a fost suspendat

Meciul dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir a fost suspendat in min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor cuvinte rasiste ale celui de-al patrulea oficial, romanul Sebastian Colţescu, relatează AFP, citat de Agerpres.


Staff-ul campioanei Turciei si jucatorii acesteia, urmati de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a parasi terenul, dupa eliminarea antrenorului secund al formatiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzand afirmatii rasiste din partea arbitrului de rezerva.

Coltescu i-a cerut in min. 16 lui Hategan sa intervina pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Coltescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Hategan i-a aratat cartonasul rosu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezerva) a coborat din tribuna si l-a acuzat de rasism pe Coltescu, reprosandu-i ca s-a referit la culoarea pielii lui Webo, intrebandu-l daca ar fi facut la fel si daca era cazul unei persoane albe, relateaza AFP.

“De ce ai zis negru? De ce? Te-am auzit spunand asta! De ce nu spui <acest tip alb>, cand vorbesti despre el, spui doar acest tip? Asculta-ma! De ce atunci cand menționezi <un tip negru>, trebuie sa spui <acest tip negru?>”, a protestat jucătorul Demba Ba.

Imediat, la marginea terenului au venit si jucatori de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe si Marquinhos, care au cerut explicatii. Dupa mai multe minute de discutii cele doua echipe au parasit terenul.

Ulterior, presedintele campioanei Turciei a afirmat ca echipa sa nu va relua jocul daca al patrulea oficial (Coltescu) nu va fi indepartat.

”Al patrulea arbitru a spus ‘negru” in fata lumii intregi! Daca al patrulea arbitru va fi scos de pe teren, atunci vom relua jocul. Daca el va ramane pe teren, atunci Basaksehir nu va relua meciul”, a declarat Goksel Gumusdag pentru TRT Spor.

La putin timp de la incident, pe contul de twitter a postat un mesaj insusi presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a condamnat cu tarie atitudinea arbitrului roman.

“Reprezentanta noastra condamna cu tarie remarcele rasiste facute impotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Basaksehir si cred ca UEFA va face demersurile necesare. Suntem neconditionat impotriva rasismului si discriminarii in sport si in toate domeniile vietii. Nu, rasismului”,a scris presedintele turc, pe Twitter.

Pentru a se razbuna pe arbitrul roman, hackerii turci i-au spart contul de instagram si au postat un mesaj. „Arbitru. Hackuit de @vipergord & @ahmet.bzgln. Nu rasismului”, au scris hackerii.

Ovidiu Hategan este arbitrul de centru al meciului dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir, care s-a disputat 15 minute pe stadionul Parc des Princes, in Grupa H.

Arbitri asistenti sunt Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost nominalizat Sebastian Coltescu. Arbitru video este italianul Marco Di Bello, iar conationalul sau Maurizio Mariani este arbitru asistent video.

In Grupa H, primele trei clasate au sanse la calificarea in optimile de finala. Manchester United ocupa primul loc, cu 9 puncte, urmata de Paris Saint-Germain, 9 puncte, RB Leipzig, 9 puncte, si Istanbul Basaksehir, 3 puncte. Potrivit unor informatii de ultima ora, meciul ar putea fi reprogramat miercuri seara. (C.R.)

One thought on “SOC in Champions League! Un arbitru roman provoaca scandalul anului in fotbal, dupa ce a folosit cuvinte rasiste la adresa unui oficial al echipei turce Istanbul Basaksehir. Meciul a fost suspendat

  1. Ala deosebit de alb ? era pe turbo si facea ca alea deosebite de oameni intentionat. Astia chiar nu vor sa vada (intentionat?) ca politically corectu’ asta poate fi chiar cauza? ? Cand interzici ceva cu forta si cauti cu orice pret sa te dai virgina roz da’ ai kilometraju’ dat peste cap, ceva nu-i in regula sigur; la tine, nu la ceilalti…

Leave a Reply