“Je suis roman!” Publicatia Magyar Nemzet il apara pe arbitrul roman Sebastian Coltescu, care ar fi o victima a “politiei gandirii”

Publicatia maghiara conservatoare Magyar Nemzet a publicat, astazi, un articol intitulat “Je suis román“, in care ii ia apararea arbitrului roman Sebastian Coltescu, despre care spune ca este o victima a “politiei gandirii”.


“Negru. In romana, asta inseamna negru. Nici mai mult, nici mai putin. Cand Sebastian Coltescu a rostit acel cuvant, nu ar fi crezut ca cariera sa s-a incheiat“, isi incepe publicatia maghiara articolul.

Autorul acestei adevarate pledoarii impotriva ipocriziei, Pataki Tamas, sustine ca, poate, Coltescu nu si-a amintit numele jucatorului si de aceea l-a identificat pe baza culorii sale.

“Poate ca nu si-a amintit numele jucatorului si l-a numit pe baza culorii pielii sale. Te-ai degradat cu asta? M-ai ranit pana la sange? Te-ai lovit de onoarea ta? Haide, despre ce vorbim: cea mai recenta miscare de jefuire americana nu se numeste si Black Lives Matter? Atunci, acel negru este in regula, acest negru nu este in regula pentru ca s-a spus in romana? Nu este asta reducerea unei persoane la culoarea pielii? Este ingrozitor ca acestea trebuie explicate“, scrie Pataki Tamas.

El sugereaza ca arbitrul a fost atacat intrucat este roman.

“Romanul. Ticalosul acela inconstient al Europei de Est. Pentru ca, evident, poti crede ca e alb. Si oricine este alb, sa merite sa-si biciuiasca spatele sangeros in fiecare zi. Daca esti roman, fa-o cu un bici cu tepi“, apreciaza Magyar Nemzet.

“Asadar, astazi „je suis” este romanesc“, isi incheie Pataki Tamas articolul, apreciind ca “toti vom fi romani“ daca permitem politiei gandirii sa se revolte. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply