Fostul secretar al Primariei Dumbravita revine pe functia din care a fost destituit abuziv! Curtea de Apel Timisoara a decis ca Ramona Marinchi sa fie reangajata si sa-i fie achitate toate drepturile salariale

Destituita din functia de secretar al Primariei Dumbravita, in aprilie 2019, printr-o dispozitie a fostului primar al localitatii, incomoda Ramona Diana Marinchi va reveni pe post. Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis, la termenul din 9 decembrie, ca tanara a fost data afara din functia publica detinuta la Primaria Dumbravita in mod abuziv si a dispus revenirea acesteia pe functia de secretar.


“Dispune anularea Raportului final nr.4737din 10.04.2019 al Institutiei Prefectului Judetului Timis – Comisia de Disciplina pentru Analizarea si Propunerea Modului de Solutionare a Sesizarilor Privitoare la Faptele Secretarilor Unitatilor Administrativ Teritoriale ca Abateri Disciplinare.

Dispunea anularea Dispozitiei Primarului Comunei Dumbravita nr.3/24.04.2019. Obliga pe paratul Primarul Comunei Dumbravita la reintegrarea reclamantei pe functia publica de conducere de Secretar al Comunei Dumbravita.

Obliga pe paratul Primarul Comunei Dumbravita la plata catre reclamanta a unor despagubiri egale cu drepturile salariale de care ar fi beneficiat de la data destituirii din functie – 25.04.2019 si pana la data reintegrarii efective in functie, indexate cu indicele de inflatie. Dispune radierea din cazierul administrativ al reclamantei a sanctiunii dispuse”, se mentioneaza in Hotarare 1251/2020 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara in sedinta 09.12.2020.

Totodata, intimatii – parati Primarul Comunei Dumbravita, Institutia Prefectului Judetului Timis – Comisia de Disciplina pentru Analizarea si Propunerea Modului de Solutionare a Sesizarilor Privitoare la Faptele Secretarilor Unitatilor Administrativ Teritoriale ca Abateri Disciplinare au fost obligati, in solidar, la plata catre recurenta – reclamanta Ramona Diana Marinchi a sumei de 5.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat.

Hotararea este definitiva.

Reamintim ca Diana Marinchi a fost data afara din functie de fostul primar Victor Malac, dupa ce a sesizat parchetul asupra unor nereguli financiare descoperite in Primaria Dumbravita, pe care nu le-a girat cu semnatura de legalitate. (G.I.)

One thought on “Fostul secretar al Primariei Dumbravita revine pe functia din care a fost destituit abuziv! Curtea de Apel Timisoara a decis ca Ramona Marinchi sa fie reangajata si sa-i fie achitate toate drepturile salariale

  1. Ar fi bine dacă ar exista în fiecare instituție publică câte o secretară ca Marinchi Ramona, măcar și pentru faptul că nu s-ar mai face atâtea țigănii.

Leave a Reply