Printul Paul Philippe al Romaniei, dat in urmarire internationala! Acesta se sustrage executarii pedepsei, dupa ce a fost condamnat la inchisoare. In acelasi dosar, jurnalistul Dan Andronic, 3 ani de inchisoare

Condamnat la 3 ani si patru luni de inchisoare in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei regale de la Baneasa, printul Paul Philippe al Romaniei, 72 de ani, a fost pus, vineri, oficial, pe lista persoanelor urmarite de Politia Romana, dupa ce a fost cautat acasa pentru aplicarea mandatului de arestare si nu a fost gasit. Surse din ancheta citate de Mediafax sustin ca acesta ar fi fugit in Portugalia.


Fotografia si detaliile despre Paul Philippe al Romaniei, cetatean roman, nascut in Franta, au fost postate pe pagina persoanelor urmarite de Politia Romana, pentru ca nu s-a putut pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, pentru trafic de influenta, luare si dare de mita.

”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 42 din 17.12.2020 impotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, nascut la data de 13.08.1948 in Franta, loc. Paris, domiciliat in Mun. Bucuresti, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice”, arata IGPR pe site.

Politistii au mers joi seara acasa la printul Paul pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Dupa cateva minute petrecute in locuinta acestuia, politistii au iesit pentru ca printul nu era acasa. Potrivit sentintei date joi de ICCJ, Paul Philippe a fost condamnat la 3 ani si patru luni inchisoare in dosarul Ferma Baneasa.

Surse din ancheta au declarat ca printul Paul ar fi plecat in Portugalia. Politistii din Ilfov l-au luat, joi seara, de acasa pe omul de afaceri Remus Truica, condamnat la 7 ani de inchisoare in acelasi dosar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat, joi, 17 decembrie, verdictul in dosarul retrocedarii fermei Baneasa. Astfel, Remus Truica a fost condamnat la 7 ani de inchisoare, afaceristii israelieni Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein la cate 5 ani de inchisoare, avocatul Rosu Robert – 5 ani de inchisoare, iar printul Paul a fost condamnat la 3 ani si patru luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul zilei, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, dar instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe un termen de 4 ani. (V.E.)

Leave a Reply