Ce patesti daca lovesti cu pumnul un senator. Mirel Palada, fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta, 9 luni de inchisoare si 5.000 de euro daune

Fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta, sociologul karatist Mirel Palada, a fost condamnat vineri la noua luni de inchisoare, cu amanarea pedepsei, pentru infractiunea de “lovire sau alte violente” dupa ce in 2017 l-a lovit pe senatorul USR Mihai Gotiu, in platoul televiziunii B1 TV. Sentinta a fost pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti si nu este definitiva.


“Stabileste in sarcina inculpatului Palada Theodor Mirel pedeapsa de 9 (noua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „lovire sau alte violente”. In temeiul art. 83 din Codul penal amana aplicarea pedepsei de 9 luni inchisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit conform art. 84 din Codul penal”, se mentioneaza in minuta deciziei instantei.

De asemenea, instanta a decis ca Palada sa ii plateasca lui Gotiu daune morale de 5.000 de euro.

Pe durata termenului de supraveghere, Palada trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

  1. a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de catre acesta;
  2. b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea;
  4. d) sa comunice schimbarea locului sau de munca;
  5. e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In septembrie 2017, Mirel Palada l-a lovit in fata pe senatorul USR Mihai Gotiu, in timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitati. A doua zi, senatorul USR a depus plangere penala pentru ultraj impotriva lui Mirel Palada. In mai 2020, Mihai Gotiu a anuntat ca a primit comunicarea legata de inceperea procesului cu Mirel Palada. (V.E.)

Leave a Reply