Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara sar in apararea colegului lor, care a denuntat la DNA actele de coruptie din unitatea militara condusa de colonelul Remus Cimpan. “Pinciuc nu este vinovat cu nimic!”

Scandalul declansat, in urma cu cateva zile, de un luptator din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, care a denuntat mai multe acte de coruptie din unitatea condusa de colonelul Remus Cimpan, nu a ramas fara ecou printre colegii plutonierului major Alin Pinciuc.


Astfel, “colectivul cinstit al unitatii” semneaza o scrisoare deschisa care a fost trimisa la mai multe institutii de autoritate publica, dar si la redactia Impact Press, in care se confirma toate acuzatiile cuprinse in denuntul pe care Alin Pinciuc l-a depus la DNA Bucuresti.

Jandarmii care semneaza scrisoarea intitulata “Stop coruptiei la Gruparea de Jandarmi Timisoara” spun ca “Pinciuc nu este vinovat cu nimic” si detaliaza mai multe nereguli care se petrec in spatele zidurilor unitatii de pe strada Gheorghe Baritiu. Reproducem scrisoarea primita la redactie, asteptand si replica conducerii Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

“Va putem spune ca cele enumerate de Pinciuc au circulat ca zvonuri incepand cu 2016, de cand a venit comandant Cimpan Remus, dar mai ales din 2019. Pana in vara acestui an, intregul Serviciu logistic a fost condus de catre oamenii lui Cimpan, pe care i-a adus de la Lugoj. Sa se verifice salarile de merit in perioada 2016-prezent, poate ne inselam.

Comandatul are atribuite 3 masini de serviciu, care fac lunar sute de km. Toate masinile au numar de Timis, dar fara aprobarea IGIR-ului, ca si microbuzul, cel descris de Pinciuc in mesaj. Foile de parcurs fiind completate in fals, microbuzul in loc sa ni-l dea noua la patrulare, si l-au oprit lor.

Are pe langa el adunati o haita de catei, contabile, adjunctul, sefi de serviu, care ii fac treaba murdara. Cimpan si Logistica pana si mancarea de caine o luau si o duceau la Lugoj, cu masinile unitatii. Toti lugojenii de la Logistica, pana sa se pensioneze, faceau naveta cu masina unitatii, avand aprobarea lui Cimpan.j.

Soferul lui, in luna septembrie, a luat salar mai mare decat comandantului de datasament, sute de ore de weekend, va dati seama ca asa are si comandatul, desi nu au fost misiuni si nici nu l-am vazut prin controale, toate documentele fiind intocmite in fals si deconturi ilegale facute in cardasie cu contabila.

Comandantilor nostri le-a fost interzis sa se planifice, in weekend, in misiuni si Cimpan face sute de ore. Iordache, cel despre care zice Pinciuc, este omul de incredere a lui Cimpan, impreuna cu slt. Moraru Monica.

Mai circula un zvon ca Iordache i-a vopsit masina, in 2019, lui Cimpan pentru a primi salar de merit. Plus, ca ne a pus viata in pericol, deoarece masinile figureaza ca-s reparate, dar, cand incolo, sunt vai de ele. Au fost zeci de cazuri cand s-au stricat pe drum.

Totodata, in unitate, mai functioneaza si un atelier de tamplarie ilegal, noi neavand tamplar incadrat. Ar fi bine cumva sa se verifice si achizitile din perioada septembrie – decembrie 2020. Pinciuc nu este vinovat cu nimic!”. (V.E.)

P.S. V-am trimis acest mesaj in speranta sa nu se musamalizeze tot deoarece Cimpan tot se lauda cu buna relatie ce o are cu conducerea Jandarmeriei si cea a Ministerului si sa publicati mesajul colegului nostru. Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply