Profu.online, dosar penal! Alexandru Cumpanasu este acuzat de incitare la ura si discriminare fata de profesori, dupa nebuniile de pe TikTok

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 4 din Bucuresti a inceput urmarirea penala in rem, sub acuzatia de incitare la ura si discriminare fata de profesori, dupa ce Alexandru Cumpanasu a postat zeci de clipuri video pe contul Profu.online detinut pe reteaua sociala TikTok.


Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de politie, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de incitarea la ura sau discriminare, fapta prevazuta de art. 369 Cod penal, urmarirea penala fiind inceputa in rem.

In fapt, s-a retinut ca in spatiul public au aparut o serie de postari si materiale video prin care o persoana care domiciliaza pe raza Sectiei 16 Politie, prin mesajele transmise a incitat publicul la ura fata de o anumita categorie de persoane, in speta cadre didactice.

In prezent, cercetarile sunt efectuate de lucratorii Sectiei 16 Politie, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, cauza fiind in faza administrarii probatoriului.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie”, se arata intr-un comunicat de presa.

Politia ar urma sa faca verificari si cu privire alte discutii, cu tenta sexuala, care ar putea friza coruperea de minori.

Alexandru Cumpanasu a purtat mai multe discutii cu aluzii sexuale pe platforma TikTok, potrivit Aktual24. Astfel, unei minore i-a spus: „tu ai un par frumos, esti o fata destul de dezvoltata”, iar in alte discutii a vorbit despre „dotarile” sale naturale, iar cu o alta minora discuta despre potenta. 

Peste 500.000 de elevi din Romania urmaresc contul de TikTok „profu online” in care profesorii sunt blamati, aratati cu degetul si pozitionati ca si cum ar fi adversari ai elevilor. (V.E.)

Leave a Reply