Politistii se pregatesc de PROTESTE! Din 11 ianuarie nu vor mai aplica amenzi si vor refuza sa mai indeplineasca activitati specifice Covid-19

Nemultumite de inghetarea salariilor, patru sindicate ale politistilor au anuntat ca vor incepe de luni protestele. Astfel, potrivit unui comunicat semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus si Diamantul, incepand din 11 ianuarie oamenii legi nu vor mai aplica amenzi, ci doar sanctiunea avertismentului scris sau verbal prevazuta in ordonanta privind regimul contraventiilor.


De asemenea, din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare si nu vor mai verifica persoanele in cazul carora se impun aceste masuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare si nu vor mai asigura permanenta de la domiciliu.

Din 25 ianuarie, politistii spun ca, daca nu se vor revizui prevederile legale in ceea ce le priveste drepturile, vor asigura doar urgentele.

„In 31 decembrie a fost un protest si protestele vor continua, pentru ca colegii nostri nu mai sunt dispusi sa accepte bataia de joc la care au fost supusi. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte intelegatori cu cei care incalca legea”, a declarat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, la un post de televiziune.

“Ii vom sanctiona cu avertismente scrise si verbale, dupa care urmatoarea saptamana vom refuza sa mai efectuam ore suplimentare, vom refuza sa mai indeplinim activitatile specifice COVID pe care oricum nu le aveau in fisa postului. Si aici ma refer la verificarea izolatilor si carantinatilor la domiciliu.

Daca nu vom ajunge la un acord, vom ramane pe perioada nedeterminata in ultima forma de protest din 25 ianuarie,  pe care o vom pune in aplicare, respectiv ne vom prezenta la serviciu si nu vom mai manifesta rol activ de a actiona in zona de responsabilitate, ci vom interveni doar la apelurile de urgenta 112”, a mai adaugat sindicalistul. (V.E.)

Sursa foto: Facebook/Valer Kovacs

Leave a Reply