Procuror acuzat ca si-ar fi insusit bani si bijuterii, mijloace materiale de proba in dosarele avute in lucru la DIICOT Craiova

Aflata in prag de desfiintare, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a scos la iveala o ancheta extrem de spectaculoasa, un caz aproape incredibil, care demonstreaza ca si sistemul judiciar are “uscaturile” sale, iar existenta unei unitati de parchet profilata pe investigarea judecatorilor si procurorilor cu apucaturi infractionale este mai mult decat necesara.


Astfel, SIIJ l-a trimis in judecata pe procurorul Adrian Flavius Cristea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, care este acuzat de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri.

“Si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile, cauzand o paguba persoanelor din patrimoniul carora au fost ridicate sume de bani si bijuterii, pentru a obtine pentru sine un folos necuvenit, constand in sumele si obiectele de podoaba”, se mentioneaza intr-un comunicat al SIIJ.

Cu alte cuvinte, in perioada in care a fost detasat la DIICOT, procurorul oltean ar fi sustras bani si bijuterii, bunuri care au fost ridicate, ca mijloace materiale de proba, in cadrul mai multor anchete penale. De asemenea, acelasi procuror ar fi sustras si distrus o fila a unui proces verbal de perchezitie domiciliara, in care se precizeaza ca in camera persoanei cercetate a fost gasita suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani care s-au ridicat in vederea cercetarilor.

Iata comunicatul SIIJ:

“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 14 ianuarie 2021 procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Cristea Adrian Flavius, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

-abuz in serviciu, prev. de art. 297 Cod penal in cond. art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, prev. de art. 259 alin. 1 si 2 Cod penal.

In fapt, in urma probatoriului administrat s-a constatat ca inculpatul, in calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentarii unui numar de 7 dosare, si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu prevazute de Codul de procedura penala, prin aceasta cauzand o paguba persoanelor din patrimoniul carora au fost ridicate sume de bani si bijuterii, precum si o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane si ale DIICOT, pentru a obtine pentru sine un folos necuvenit, constand in sumele si obiectele de podoaba care nu s-au mai regasit ca mijloace materiale de proba, bunuri ori sume asupra carora s-ar fi aplicat masuri asiguratorii in contextul urmaririi penale efectuate si in insusirea unui inel depus ca mijloc de proba de catre un martor.

Totodata, inculpatul ar fi sustras si distrus o fila a unui proces verbal de perchezitie domiciliara, in care se precizeaza ca in camera persoanei cercetate a fost gasita suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani care s-au ridicat in vederea cercetarilor.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”. (V.E.)

Leave a Reply