Protestul politistilor, etapa a II-a! Sindicalistul Valer Kovacs anunta ca se va refuza verificarea persoanele izolate/ carantinate la domiciliu

Calendarul protestelor declansate de sindicatele politistilor pare sa se deruleze conform planului, chiar daca, in perioada in care s-a anuntat ca amenzile se inlocuiesc cu avertismente, s-au intocmit mii de procese verbale de contraventie pe care s-au trecut sume si nu ultimatumuri verbale.


Potrivit unui mesaj postat de liderul regional al Sindicatului DECUS Timis, agentul principal Valer Kovacs, s-a trecut, deja, la etapa a II-a a protestelor, in care politistii nu mai participa la activitatile pandemiei de Covid-19.

“Intrucat sedintele de dialog social purtate cu ministrul Bode si conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fara o finalitate care sa se reflecte in eliminarea inechitatilor si a discriminarii la care sunt supusi politistii, incepand de ieri (18 ianuarie n.r.), am intrat in a doua etapa din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate.

Astfel, membrii nostri de sindicat au refuzat si vor refuza in continuare sa mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, aceasta atributie neregasindu-se in fisele posturilor, ea fiind efectuata pro bono pana in prezent.

Totodata, pentru ca semnalele de protest sa fie cat mai vizibile, acestia poarta in continuare banderole albe pe maneca uniformei de serviciu, asa cum se observa in fotografia colegilor de la Biroul Ordine Publica al Politiei Municipiului Sibiu”, se mentioneaza in mesajul postat in urma cu cateva zile. Reamintim ca, dupa anuntarea calendarului protestelor decise de politisti, in spatiul public s-a vehiculat ideea ca, fiind stare de alerta, politistii sindicalisti se expun unor sanctiuni ce vizeaza neindeplinirea ordinelor. (G.I.)

 

Leave a Reply