Protest al politistilor in fata Prefecturii Timis! “Daca factorii de decizie din Guvernul Romaniei nu dau curs revendicarilor noastre, vom suspenda activitatea, similar judecatorilor si grefierilor”

Mai multi politisti din Sindicatul DECUS Timis au protestat, astazi, timp de o ora, in fata Prefecturii Timis, pentru a solicita guvernantilor ca personalul din cadrul familiei ocupationale “Aparare, ordine publica si securitate nationala” sa fie exceptat de la prevederile referitoare la inghetarea drepturilor salariale.


Printre argumentele invocate de participanti, la protestul de astazi, s-au enumerat mai multe probleme ale muncii de politie:

  • riscul la care sunt expusi aparatorii ordinii si linistii publice, in conditiile in care sunt in linia intai in lupta cu pandemia, pana in prezent fiind raportate 12.000 de imbolnaviri si 30 de decese;

  • faptul ca nu au beneficiat de nicio compensatie in bani, la fel ca alte categorii de bugetari;

  • deficitul major de personal, care ajunge in unele structuri operative pana la 50%, ceea ce presupune un efort suplimentar neretribuit din partea colegilor;

  • inghetarea salariilor ii va determina pe multi politisti sa opteze pentru trecerea in rezerva.

“Daca factorii de decizie din Guvernul Romaniei nu dau curs revendicarilor noastre, vom fi nevoiti sa continuam formele de protest. Este vorba despre pichetarea prefecturilor din judete si a Ministerului Afacerilor Interne, aplicarea avertismentelor pentru toate faptele de natura contraventionala constatate, refuzul de indeplinire a atributiilor care nu sunt prevazute in fisa postului, refuzul de efectuare a orelor suplimentare si, in final, suspendarea activitatii, similar judecatorilor si grefierilor”, ne-a declarat Sever Stan, presedintele Sindicatului DECUS Timis. (G.I.)

Leave a Reply