EXCLUSIV. Fiica milionarului Puiu Minda, accident rutier pe o trecere de pietoni din Timisoara. Victima a depus la parchet o plangere penala pentru tentativa de omor si cere despagubiri de 100.000 de euro

Pe rolul Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a fost depusa, astazi, o plangere penala impotriva fiicei milionarului Puiu Pascu Minda, din comuna Giroc, care este acuzata de tentativa de omor, iar in subsidiar, de loviri sau alte violente.


Andrada Pascu, care abia a implinit 18 ani, a provocat un accident rutier pe o trecere de pietoni din Timisoara, in 11.01.2021, in urma caruia victima, Violeta Voicu, 56 de ani, din Timisoara, a suferit rani pe brate, coapse si gambe, pentru a caror vindecare, potrivit cercetificatului medico-legal, sunt necesare cel putin 25 de zile de ingrijiri medicale.

In conditiile in care accidentul s-a produs pe culoarea verde a semaforului, victima solicita procurorilor tragerea la raspundere penala si a lucratorului de politie care a girat trecerea Andradei Pascu de examenul pentru obtinerea permisului de conducator auto, care este acuzat de abuz in serviciu.

“Faptuitoarea, desi a observat ca ma aflam pe zebra, pe culoarea verde a semaforului, in loc sa opreasca sa imi dea prioritate, dimpotriva, a accelerat, considerand fara temei ca v-a trece prin fata mea, fara sa ma acroseze, invocand faptul ca se grabea la o intalnire si se afla in intarziere”, se mentioneaza in plangerea penala, cu precizarea ca, desi a obtinut permisul de conducere nu cu mult timp in urma, aceasta conducea o masina puternica, cu viteza, in zona unei treceri de pietoni.

 

 

Tocmai de aceea, plangerea penala se indreapta si impotriva politistului examinator de la Serviciul Regim Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis, care a decis ca Andrada Pascu este pregatita pentru obtinerea permisului auto.

“Apreciez ca permisul de conducere categoria B detinut de faptuitoare este obtinut in mod fraudulos, intrucat acordarea unui permis de conducere unei persoane, care, la o luna de la trecerea examenului practic, comite fapte grave ce denota necunoasterea celor mai elementare norme de circulatie rutiera – faptul ca pe zebra, mai ales pe culoarea verde, conducatorul auto trebuie sa acorde prioritate de trecere si nicidecum sa se bazeze pe hazard, ca nu-l va acrosa pe pieton – constituie un abuz in serviciu al lucratorului de politie care a girat trecerea de catre faptuitoare a examenului de conducator auto”, se mai mentioneaza in plangerea depusa la parchet.

Victima s-a constituit parte civila cu suma de 100.000 de euro, echivalent in lei, solicitand introducerea in cauza si a societatii de asigurare, ca parte responsabila civilmente. Dupa cum ne-a comunicat avocatul Florin Kovacs, reprezentantul victimei, milionarul Puiu Minda a incercat sa “rezolve” rapid aceasta problema, oferind victimei cateva sute de euro. (V.E.)

Leave a Reply