Politistul din Timisoara trimis dupa gratii in dosarul hotilor de buzunare, liberat conditionat dupa 13 luni de inchisoare

Condamnat la inchisoare in dosarul hotilor de buzunare si incarcerat, in decembrie 2019, George Catalin Gavrea, fost ofiter in cadrul Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, a fost liberat conditionat. Judecatoria Timisoara a admis, zilele trecute, cererea de punere in libertate formulata de fostul politist, iar procurorii nu au contestat solutia judecatorilor, in termenul legal de trei zile de la comunicare.


“Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul-condamnat Gavrea George Catalin. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea Mandatului nr. 294/2019 emis de Tribunalul Arad, in baza Sentintei nr. 190/2019, atragandu-i-se atentia asupra dispozitiilor art. 104.C.pen., privind revocarea liberarii conditionate, inclusiv ca urmare a savarsirii de noi infractiuni”, se mentioneaza in hotararea 276/2021 pronuntata in data de 3 februarie.

Reamintim ca George Gavrea a fost condamnat la 2 ani si patru luni pentru dare de mita si fals intelectual, fiind incarcerat in decembrie 2019. “Ne bucura aceasta hotarare a Judecatoriei Timisoara, atat pentru George Gavrea, care a scapat de inchisoare, chiar daca, in prima instanta, Tribunalul Arad l-a condamnat la aproape 9 ani de inchisoare, cat si pentru verisoara acestuia, care, in sfarsit, poate sa se marite. Spun asta, mai in gluma, mai in serios, dupa ce si-a acuzat verisorul ca, din cauza problemelor sale penale, n-o sa mai aiba petitori”, a comentat avocatul Florin Kovacs decizia salvatoare a instantei de judecata. (G.I.)

Leave a Reply