Dealer de droguri saltat de politistii SCCO Arad! “Este primul caz din vestul tarii in care marfa se achita cu criptomonede”, spune comisarul sef Cosmin Popovici

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat doua perchezitii domiciliare, in municipiul Arad, intr-un dosar de trafic de droguri. Un barbat a fost arestat preventiv.


La data de 8 martie 2021, politistii si procurorii au pus in aplicare doua mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Arad, la un barbat, de 28 de ani, banuit de trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de risc si mare risc.

Din cercetari a reiesit ca barbatul si-ar fi desfasurat activitatea infractionala pe reteaua darknet, folosind ca metoda de plata criptomonedele.

“Este vorba despre o premiera in activitatea politistilor de la Combaterea Crimei Organizate din vestul tarii, intrucat in plata tranzactiilor de droguri se folosesc monede virtuale. Pana in prezent, in vestul tarii, nu am cunostinta sa mai fi fost un caz in care drogurile se aschitau cu criptomonede”, a transmis seful SCCO Arad, comisarul sef Cosmin Popovici (foto 2).

In urma activitatilor, au fost descoperite si indisponibilizate 3.024 de grame de amfetamina, 17 grame de cocaina, 1.000 de timbre LSD, 46 de grame SPEED, 27 de plante de cannabis, 3 cantare de mare precizie, 2 corturi indoor, precum si mai multe obiecte folosite pentru cresterea si ingrijirea plantelor.

In baza probatoriului administrat in cauza, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, ulterior fiind emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, de catre magistratii Tribunalului Arad.

Activitatile au beneficiat de suportul specializat al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana. La actiune au participat si politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad. (V.E.)

Leave a Reply