VIDEO. Hotii care-i terorizeaza pe fermierii din vestul Timisului, la un pas sa fie capturati de politistii de frontiera. Urmarire pe sosea in timpul careia hotii au aruncat bidoane cu motorina, apoi au abandonat masina

O grupare de hoti profesionisti care-i terorizeaza pe fermierii din zona de vest a judetului Timis a fost la un pas sa fie capturata, zilele trecute, de o patrula a politiei de frontiera. Infractorii au fost surprinsi de politisti, imediat dupa ce au dat atacul la o ferma agricola din localitatea Iohanisfeld, de unde au sustras cateva sute de litri de motorina si alte marfuri vandabile.


Politistii au pornit in urmarirea lor, insa cu precautia necesara unei astfel de operatiuni riscate, in conditiile in care, cu cativa ani in urma, in aceeasi zona, un politist a fost impuscat mortal de un traficant de tigari.

In timpul urmaririi, dupa cum se poate vedea si din inregistrarea primita la redactie, hotii au aruncat pe sosea mai multe bidoane cu motorina si au continuat cursa nebuna pentru a scapa de politisti.

In cele din urma, au abandonat masina, un VW Golf, si au disparut in noapte. Potrivit unor surse din politie, pagubasul si-a recuperat bunurile furate, totusi, suferind o paguba de circa 4.000 de lei.

“Am primit inregistrarea de la una dintre victimele acestei grupari de hoti, care-i terorizeaza pe agricultorii in zona de vest a judetului. Acestui fermier i-au furat, in primavara anului trecut, in plina stare de urgenta, seminte si ierbicide in valoare de peste 50.000 de euro. De un an se tot chinuie politistii, sub coordonarea procuroului Dragos Olteanu, de la Parchetul Timisoara, si niciun rezultat”, ne-a dezvaluit un lucrator din sistemul judiciar.

Este de asteptat ca hotii sa fie identificati dupa numarul de inmatriculare al autoturismului folosit la ultima infractiune, daca, nu cumva, placutele cu numarul TM-95-FKT apartin altui vehicul. Toate probele ultimei spargeri au fost predate politistilor care se ocupa de caz. (G.I.)

Leave a Reply